Antena Căutare

Sfaturi utile atunci când ai un animal de companie și vrei să închiriezi o locuință

Animalele de companie însuflețesc orice casă și numai cine nu a avut vreodată un câine sau o pisică nu știe cât de mult poate însemna să te întâmpine cineva cu același entuziasm ori de câte ori te întorci acasă.

Sfaturi utile atunci când ai un animal de companie și vrei să închiriezi o locuință
| Sursa: Shutterstock

Animalele de companie însuflețesc orice casă și numai cine nu a avut vreodată un câine sau o pisică nu știe cât de mult poate însemna să te întâmpine cineva cu același entuziasm ori de câte ori te întorci acasă.

După-amiezile îți sunt mai calde iar zilele libere mai vesele, dacă alegi să împarți casa cu un prieten patruped. Totuși, atunci când îți cauți un apartament de închiriat în care să te muți, faptul că nu vrei să te desparți de colegul de cameră necuvântător ar putea reprezenta o problemă. Probabil din cauza unor întâmplări nefericite, în care proprietarilor le-au rămas de făcut câteva reparații importante, după ce unul dintre foștii chiriași care venea la pachet cu o pisică sau un cățel s-a mutat, mulți dintre cei care dau spre închiriat locuințe nu sunt foarte bucuroși să afli că vii însoțit. De aceea, am adunat pentru tine câteva idei despre cum ai putea păstra locuința pe care te pregătești să o închiriezi intactă, fără urme de gheruțe sau parchet zgâriat.

Cum îndepărtezi eficient părul din casă

Oricât de scurtă ar avea blănița și oricât de des ai da cu aspiratorul, fire de păr de la animalul tău de companie vor fi mai tot timpul pe piesele de mobilier, pe covor sau la colțul camerelor. Problema apare atunci când firele pătrund în țesătura canapelei sau a saltelei de pat și oricât de mult te-ai strădui, nu le poți îndepărta. Avem o veste bună și două metode foarte la îndemână pentru a avea piese de mobilier curate din nou. Ai nevoie doar de o mănușă de cauciuc pentru menaj pe care să ți-o pui și să treci cu mâna peste suprafața pe care vrei s-o igienizezi. Firele de păr se vor lipi de mănușă ca prin minune și vei strânge tot părul prins de tapițerie.

O altă metodă este aceea de a folosi o bandă adezivă, întinzând-o pe palmă, cu lipiciul în sus. Desigur, părul se va lipi de scotch și vei reuși să cureți eficient întreaga suprafață pe care folosești această metodă ingenioasă și la îndemână.

Cum să nu ai mobilierul zgâriat

Animalele de companie, în special pisicile, simt nevoia să își curețe unghiile, doar că neavând ceva mai dur la îndemână, își vor îndrepta atenția către dulapuri sau canapea. În acest fel, întreg mobilierul din casă va ajunge să fie franjurat, iar proprietarul, cel mai probabil, se va supăra pe tine sau te va pune să plătești pentru pagube. Ca să eviți acest deznodământ nefericit, îți recomandăm să cumperi sau să creezi chiar tu un turn cu lemn și sfoară unde pisica își poate ascuți gheruțele în voie, lăsând mobila în pace.

Cum să nu te alegi cu toată casa roasă

Motivul pentru care cățeii se apucă să roadă pantofi, cabluri, picioarele de la scaunele de bucătărie ori alte obiecte din casă este pentru că se plictisesc teribil atunci când ești plecat de acasă. Ai stat vreodată opt ore într-o singură cameră, uitându-te pe pereți? Exact, e extrem de greu. La fel simte și cățelul tău, așa că își găsește ocupație. Ca să nu îl tenteze nimic din ce nu ai vrea să roadă, lasă-i la îndemână o jucărie inteligentă sau taie într-o parte o minge de tenis și pune-i înăuntru biscuiții lui preferați. Va petrece ore întregi încercând să scoată recompensele din minge sau din jucărie, iar asta îl va distrage de la ros prin casă.

Explicându-i proprietarului apartamentului pe care vrei să îl închiriezi că știi despre aceste detalii, va avea mai multă încredere în tine și vei putea locui fericit cât mai curând, alături de prietenul tău care nu cuvântă.

Un țăran a ieșit la săpat pământul și a avut parte de un șoc: a descoperit zece proiectile pe terenul său agricol... Cinci semne că ești mai mult decât pregătit să îți cumperi propria ta casă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x