Shaorma ar putea fi interzisă, în toată Europa. Cel mai iubit preparat de către români va fi ilegal. Propunerea urmează să fie votată în Parlament

Kebab-ul şi shaorma ar putea deveni o simplă amintire pentru gurmanzi. Cele două preparate culinare ar urma să devină ilegale în întreaga Europă.

Kebab-ul şi shaorma ar putea deveni o simplă amintire pentru gurmanzi. Cele două preparate culinare ar urma să devină ilegale în întreaga Europă.

Se pare că fosfaţii pe care îi conţin pun în pericol sănătatea consumatorilor, existând o legătura între aceştia şi afecţiunile cardiovasculare, potrivit Euronews.

"Eurodeputaţii din cadrul Comisiei de Sănătate au exprimat îngrijorări serioase cu privire la consecinţele asupra sănătăţii ale fosfaţilor utilizaţi ca aditivi alimentari. Ei au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizării acidului fosforic, difosfaţilor, trifosfaţilor şi polifosfaţilor (E338-452) în carnea pentru kebab şi shaora, fie ea provenind de la ovine, vite, păsări de curte ", se arată într-o declaraţie a Parlamentului European.

Pe 11 decembrie, plenul Parlamentului European se va întâlni pentru a vota propunerea. Dacă este respinsă, va fi trimisă înapoi la comisie, subiectul rămânând în dezbatere.

Ultimele știri