Antena Căutare

Simulare Evaluare Națională 2019. Reacția Ecaterinei Andronescu la protestul elevilor. Ce a declarat

Simulare Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației reacționează la protestul de azi al elevilor, numit ”foaia goală”, în prima zi de simulare a examenelor naționale.

Simulare Evaluare Națională 2019. Reacția Ecaterinei Andronescu la protestul elevilor. Ce a declarat
ministrul Educatiei Ecaatreina Andronescu

Simulare Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației reacționează la protestul de azi al elevilor, numit ”foaia goală”, în prima zi de simulare a examenelor naționale.

“Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări”, spune instituția, care precizează că “rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor”, este precizarea Ministerului Educației.

Simulare Evaluarea Națională 2019 Limba și Literatura Romana. Subiecte și tot ce trebuie să știi

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2019. Ce a picat la Română, clasa a VII-a

Subiecte Simulare Evaluarea Națională 2019. Ce a picat la Română, clasa a VIII-a

REACȚIA INTEGRALĂ A MINISTERULUI EDUCAȚIEI LA PROTESTUL ELEVILOR

“Precizările Ministerului Educației referitoare la organizarea simulării Evaluării Naționale în anul școlar 2018-2019

Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

Simulările examenelor naționale au scopul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.

Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor.

În anul 2018, la Evaluarea Naţională din 150.603 candidați înscriși, 55.080 elevi nu au obținut nota 5 la proba de Matematică, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba și Literatura Română.

Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor, inclusiv al copiilor din grupurile marginalizate social și în situație de risc de abandon şcolar, accesului egal al acestora la oportunități, drepturi și servicii din domeniul educațional, precum și pentru ameliorarea rezultatelor elevilor la examenele naţionale.

În vederea susținerii și promovării cu succes a examenelor naționale, rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. În funcție de concluziile desprinse, se vor adopta măsurile adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, inclusiv prin activități de pregătire suplimentară, identificarea dificultăților de învățare ale elevilor, elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea unui plan de intervenţie personalizat etc.

MEN a susținut în permanență orice propunere care poate să conducă la îmbunătățirea performanțelor obținute de elevi în procesul de învățare, inclusiv a performanțelor obținute în cadrul examenelor naționale și consideră că fiecare partener poate contribui în mod constructiv la acest demers.”

Barem de corectare Simulare Evaluare Limba Română. Cum trebuiau rezolvate subiectele de a VIII-a... Decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu biserica licitată din Constanţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x