Antena Căutare

Sindicalistii de la Metrou ar putea relua protestele

Greva angajatilor de la Metrou, desfasurata in noiembrie 2009, a fost legala. Decizia apartine Curtii de Apel Bucuresti, care a admis contestatia sindicalistilor. Acestia vor decide, saptamana viitoare, cand vor incepe viitoarele actiuni de protest.


In urma deciziei, care este definitiva si irevocabila, secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM), Florian Crisu, a declarat, pentru Mediafax, ca in cursul saptamanii viitoare se va intruni Consiliul General al Uniunii pentru a hotăai cu privire la protestele viitoare.

Angajatii Metrorex au intrat in greva in luna noiembrie a anului trecut, cerand o majorare salariala de 20 de procente si incheierea unui nou contract colectiv de munca. Protestul a durat doua zile.

In luna februarie, sindicalistii amenintau cu redeschiderea conflictului de munca in cazul in care administratia nu incepe negocierile pentru un nou contract colectiv de munca. Reprezentantii salariatilor au cerut atunci majorarea fondului de salarii cu 3,7%.

Sporuri salariale astronomice la Penitenciarul Jilava... Captura de arme la Otopeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x