Antena Căutare

Sindicalistii RATB si ai Metrorex nu renunta "deocamdata" la greva, chiar daca nu le scad salariile

Sindicalistii RATB si cei ai Metrorex nu renunta "deocamdata" la greva anuntata pentru saptamana viitoare, chiar daca nu le sunt diminuate salariile potrivit proiectelor de lege adoptate miercuri de Guvern

Presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local, Vasile Pietrariu, a spus ca nu s-a decis deocamdata renuntarea la greva generala anuntata in transportul public bucurestean, chiar daca nu le sunt diminuate salariile. "In proiectele de lege nu se face referire la salariile din companiile noastre, dar dupa cum s-a exprimat premierul urmeaza si alte ordonante de urgenta", a precizat Pietrariu.

Interesele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local sunt reprezentate de Uniunea Sindicatelor Libere Metrou.

CFR si Tarom, dispuse sa renunte la greva generala

Pe de alta parte, reprezentantii angajatilor CFR au spus ca nu vor opri activitatea luni, asa cum anuntasera initial, decizia fiind luata dupa ce au vazut proiectele de lege care nu prevad reducerea salariilor lor.

"A aparut proiectul de lege, am vazut ca nu suntem afectati, pentru ca noi deja am diminuat salariile in ultimii ani cu 14-26% si am redus si numarul de salariati", a declarat, joi, pentru Mediafax, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu.

Liderul sindical a precizat ca a trimis in teritoriu o consultare pentru membrii de sindicat prin care acestia sa spuna daca vor sau nu sa faca greva de solidaritate cu restul angajatilor.

De asemenea, angajatii Tarom au renuntat la greva de solidaritate de luni, deoarece nu s-au strans semnaturile necesare pentru acest protest, urmand sa faca in 31 mai o greva japoneza si sa decida ulterior data grevei generale, daca le vor scadea salariile cu 25%.

Peste 400.000 de angajati din invatamant si administratie publica vor intra de luni in greva generala pe termen nedeterminat, urmand ca acestora sa li se alature intr-o greva de solidaritate si alti angajati din sanatate, transporturi, penitenciare si sectorul privat.

Sursa: hotnews.ro

Instanta a decis: Cetatea Rasnov revine orasului... Sindicalistii de la CFR si Tarom vor sa renunte la greva anuntata pentru 1 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x