Antena Căutare

Şoferii vor putea depăşi pe linie continuă. Nu se mai dau amenzi! Ba chiar, sunt încurajați să o facă

Potrivit unei propuneri legislative, şoferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Potrivit unei propuneri legislative, şoferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Depășirea poate avea loc, dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers.

"Conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori", se arată în proiect, potrivit libertatea.ro

Cod galben pentru mai multe județe ale țării! Ce anunță specialiștii pentru perioada următoare... Veste excelentă pentru români! Angajatorii au anunțat 1.900 locuri de muncă în străinătate! Ce trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x