Antena Căutare

Verdict în cazul Sorinei, fetița adoptată de o familie de români din SUA! Micuța poate părăsi țara cu soții Săcărin

Sorina, fetița din Baia de Aramă, care a fost adoptată de o familie de români care trăiesc în Statele Unite ale Americii, poate să părăsească țara. Magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României. 

Sorina, fetița din Baia de Aramă, care a fost adoptată de o familie de români care trăiesc în Statele Unite ale Americii, poate să părăsească țara. Magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României.

Așadar, soluția care a fost pronunțată de Judecătoria Slatina este executorie. Poate, de asemenea, să fie atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, acesta urmând a fi depus la Judecătoria Slatina, potrivit HotNews.ro.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei. Noi nereguli grave pentru adopția micuței au fost descoperite

Potrivit avocatei familiei Săcărin, Clara Istrate, la termenul de joi, magistraţii Judecătoria Slatina au unit excepţiile cu fondul cauzei.

Avocata a menţionat că în cererea reconvenţională se solicită plata unei sume de bani reprezentând cazare, diurnă, salarii pentru perioada în care soţii Săcărin sunt forţaţi să rămână în România şi nu lucrează în SUA.

"(Prin cererea reconvenţională n.r.) am cerut ca în cazul în care vom fi forţaţi să rămânem pe teritoriul României, timp de trei luni sau până se soluţionează acele dosare, să plătească cineva cazarea, diurna şi salariile celor doi soţi care vor fi forţaţi să rămână în ţară şi care nu vor putea avea venituri din salarii şi eventualul prejudiciu în cazul în care aceştia vor fi concediaţi pentru lipsă de la serviciu, deja ei stau de două luni în ţară. (...) Aşa că cererea noastră este în mod normal întemeiată", a spus Clara Istrate, înainte de pronunţarea deciziei.

Citește și: Adelina Șărămăt, fiica cea mare a familiei care a crescut-o pe Sorina, în direct la Antena 3: „E tristețe mare și durere. Ne e foarte dor de ea”

Avocata a menţionat că, în situaţia în care solicitarea procurorului general va fi respinsă de instanţă, minora Sorina poate părăsi România şi a menţionat că fetiţa poate beneficia de consiliere psihologică în SUA, conform procedurilor post adopţie, fiind deja plătit un consilier în acest sens.

"Dacă va fi respinsă, evident că poate părăsi România, consilierea se acordă în America, este deja plătită anticipat, există şi acolo consilieri şi psihologi vorbitori de limbă română, noi am identificat vreo 15 în afară de cel care este deja plătit în procedura postadopţie", a spus clara Istrate.

Aceasta a adăugat că paşaportul minorei nu a venit încă şi a opinat că probabil s-a aşteptat decizia instanţei de la Slatina.

Citește și: Avocatul familiei Sărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, declarații șocante despre cazul minorei

În ce priveşte starea fetiţei, atât avocata cât şi Ramona Săcărin au precizat că acesta este bine, este pregătită să plece în SUA. Clara Istrate a menţionat că a fost făcută şi evaluarea psihologică, este deja integrată în familia adoptivă şi a luat în greutate un kilogram.

La termenul de luni, 15 iulie, avocatul familiei Şărămăt a spus că soţii Săcărin solicită pretenţii în bani de câte 30.000 de dolari pe lună pentru perioada cât stau în România şi nu realizează venituri în SUA.

„Am rămas ultimul să sting lumina”. Așa începe cel mai emoționant mesaj al unui tânăr postat pe Facebook... Oficial. Părinții din România își pot lovi copiii. SIngura condiție e să n-o facă prea des!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x