Antena Căutare

Spărgătorii de bancomate din România foloseau un virus de tip Troian pentru a fura bani din ATM-uri

DIICOT a prins un grup de spărgători de bancomate ce opera în România, Germania, Franța, Norvegia și alte țări europene, folosind troieni rusești pentru a comanda terminalelor să-și verse banii din casetele interioare

DIICOT a prins un grup de spărgători de bancomate ce opera în România, Germania, Franța, Norvegia și alte țări europene, folosind troieni rusești pentru a comanda terminalelor să-și verse banii din casetele interioare.

Grupul de spărgători a produs o serie de spargeri de ATM-uri pe de-a lungul a mai multor ani, ajungând să fie prinși până la urmă de Europol. Din cei opt hoți o parte au fost prinși în România iar o parte în Republica Moldova. Aceștia au produs pagube de 200.000 de euro industriei de ATM-uri în mai multe țări europene.

Grupul de hackeri/spărgători de bânci foloseau troianul rusesc Tyupkin Trojan ce a fsot identificat în 2014 de Kasperksy. Aceștia foloseau metoda de ”jackpotting” ce implica introducerea unui troian via unui executabil în interiorul ATM cu ajutorul căruia reușeau să capete controlul asupra tastaturii de PIN-uri, iau apoi dădeau comenzi aparatului să golească casetele cu bani ale aparatului.

Conform DIICOT, mereu exista un om pe teren, supranumit ”omul cu CD-ul” care se ocupa compromiterii sistemelor informatice ale bancomatelor. Acesta viza în weekend-uri ATM-uri ce nu erau localizate în birourile băncilor și instala troianul în terminale, iar în urma introducerii parolelor si ale altor date prelua banii cash ce erau eliberați de ATM.

Vezi continuarea pe Playtech.ro.

INMH avertizează. Cod Portocaliu de inundații în nouă județe... Semnează petiția! România-Norvegia, împreună pentru copiii Bodnariu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x