Antena Căutare

SPECIAL: Regina Maria - Povestea vietii mele

„A doua comoara a mea era ceva cu totul deosebit: o mica bomboniera dintr-un metal imitand aurul, o micuta cutie rotunda in filigran, impodobita cu imitatiuni de peruzele. Imi inchipui ca, la drept vorbind, nu era decat un biet fleac, destul de urat, dar eu pretuiam aceasta cutie, parca ar fi facut parte din comoara Basilicii Sfantului Marcu din Venetia! O pescuisem intr-o zi la noroc, din butoiul de tarate, plin cu surprize, la o mare petrecere de copii, data la Londra de o doamna care locuia langa Battersea Park. Mi-aduc aminte de aceasta petrecere din pricina unei fraze rostite de gazda. La plecare ne spuse: «Daca mai treceti vreodata pe aici, sa nu cumva sa nu intrati sa ne vedeti; fagaduiti-mi ca o veti face!».

Bineinteles, fagaduiram, foarte sfioase, ca asa vom face, si de atunci, de cate ori treceam pe la casa ei (nu-mi aduc aminte de numele gazdei noastre, poate ca niciodata nu l-am stiut), ma simteam vinovata pentru ca nu ne opream sa ne tinem de fagaduiala data si eram foarte sigura ca doamna ne poftise cu tot dinadinsul sa mai venim la ea. Ba chiar ma feream cat puteam sa trec pe acea strada, prin fata casei, de teama sa nu vada cat eram de necredincioasa fagaduielii date.

Nu pot incepe povestirea amintirilor mele din Malta fara a vorbi mai intai de Clarence House din Londra, resedinta ducelui de Edinburgh si la care nu renuntaram parasind Eastwell Park. Trebuie totdeodata sa pomenesc de un lucru care lamureste ciudata dualitate a vietii noastre, petrecuta dupa plecarea din Malta, cand in Germania, cand in Anglia.

Principele consort, sotul reginei Victoria, era fratele mai mic al ducelui Ernest de Saxa Coburg. De ducele Ernest voi vorbi mai tarziu, caci era o personalitate insemnata si de pe acuma apartine intr-atat istoriei, incat ma voi simti indreptatita sa povestesc despre dansul multe si ciudate istorioare.

Aici voi pomeni numai de faptul ca nu avea copii; din care pricina atat ramura engleza, cat si cea germana a familiei hotarase ca al doilea fiu al reginei Victoria sa fie mostenitorul ducelui de Coburg.

Toate acestea, bineinteles, fusesera stabilite de parintii tatalui meu fara a se lua parerea lui; nu-l intrebase nimeni, daca-i era pe plac aceasta hotarare; se decretase doar de ambele familii ca asa va fi.

Tot articolul, in Jurnalul National

Situatie incredibila in Maramures: Un bebelus, luat din maternitate in baza unui act notarial... Satu Mare: Politista prinsa cu 160 litri de alcool fara acte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x