Antena Căutare

STUDIU: Cancerul pulmonar va afecta de trei ori mai multe femei, in urmatorii 30 de ani!

Cercetatorii au demonstrat, recent, ca incidenta cancerului pulmonar la femei s-ar putea tripla in urmatoarele trei decenii

Studiul atrage atentia asupra faptului ca femeile sunt mai vulnerabile in fata cancerului pulmonar decat barbatii. Asta, dupa ce au fost promovate mesaje precum "fumatul ajuta la mentinerea siluetei" sau "acest viciu te ajuta sa slabesti".

Astfel, oamenii de stiinta au aratat ca, in urmatorii 30 de ani, numarul femeilor care sufera de aceasta boala se va tripla. Concret, daca in prezent ,in Marea Britanie 26.000 de femei sunt diagnosticate cu aceasta boala, in 2040 numarul lor va ajunge la 95.000.

In schimb, numarul barbatilor diagnosticati cu aceasta afectiune va creste cu 8 procente in urmatorii 30 de ani. In urma datelor colectate, oamenii de stiinta de la Colegiul Kings au constatat ca incidenta bolii in randul barbatilor stagneaza, in timp ce in randul femeilor creste.

Statisticile arata ca si la noi in tara se inregistreaza o crestere a numarului de bolnavi, mai ales in randul femeilor. Cifrele demonstreaza ca anual sunt peste 10.000 de cazuri noi cu aceasta afectiune. Din nefericire, 33.000 de romani mor anual de cancer pulmonar.

Miron Cozma poate intra in Bucuresti si in Petrosani, din 1 Decembrie. Ii expira interdictia impusa in urma cu cinci ani... Crestinii ortodocsi intra astazi in Postul Craciunului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x