Antena Căutare

Studiu: Doar patru romani din zece se considera fericiti

Doar patru din zece romani se considera fericiti, arata un studiu efectuat recent in Romania. Cei mai multi se simt impliniti atunci cand nu au probleme de sanatate sau in relatiile cu cei apropiati. Cercetatorii au realizat si profilul demografic al romanului nefericit.

Potrivit studiului National Happiness, exista si romani care s-au declarat profund fericiti: 14,3%. O categorie mai numeroasa e cea a romanilor fericiti, in proportie de 24,8%. Cei mai multi romani au marturisit, insa, ca sunt nefericiti. Intrebati ce anume le aduce multumire, cei mai multi repondenti au adus in discutie relatiile personale, sanatatea si timpul liber. Fericitii au cautat refugiu si in educatie si comunitate, mai arata studiul.

La polul opus se se afla lipsa banilor si transparenta administratiei publice, categorii in care foarte putin cunosc satisfactie: 16,8%, respectiv 13,8. Nu aduc satisfactii prea mari nici mediul inconjurator sau locul de munca, au declarat participantii la studiu. In urma cercetarii sociologice a fost realizat si profilul nefericitului: e divortat sau vaduv, are intre 45 si 54 de ani, locuieste in Vestul Romaniei si are un venit redus.

Ca sa afle cat de fericiti sunt romanii, specialistii au tinut cont de 12 domenii, cum ar fi bunastarea materiala, relatiile interumane, sanatatea, vecinii sau munca. Studiul National Happiness a fost efectuat in perioada septembrie - octombrie 2012, pe un esantion de 1.002 respondenti.

Sursa: Antena3.ro

Crestinii ortodocsi intra astazi in Postul Craciunului... UPDATE! FMI: Pensiile speciale ale militarilor nu vor depasi 350 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x