Subiecte greșite la Bacalaureat 2020. Elevii au dat proba de două ori! Cine a fost responsabil pentru încurcătura rușinoasă

situație revoltătoare, la Bacalaureat 2020. Elevii unui liceu din Cugir au fost nevoiți să dea proba la Georgrafie de două ori, pentru că primiseră subiectele din 2019. Ce s-a întâmplat cu cei responsabili pentru gafa rușinoasă?

Subiecte greșite la Bacalaureat 2020. Elevii au dat proba de două ori! Cine a fost responsabil pentru încurcătura rușinoasă

Profimedia

La Bacalaureat 2020 , proba la Geografie s-a dat de două ori, pentru elevii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir.

Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a dezvăluit, pentru alba24, că elevii au primit subiectele din 2019.

Potrivit acestuia, comisia a început să printeze în ordine alfabetică subiectele care au fost extrase. Când au ajuns la subiectul de Geografie, acesta nu a putut fi printat, iar comisia a trecut mai departe. Într-un final, subiectele au fost printate. Singura problemă: erau cele din 2019.

Dan Cherecheș a menționat că cei patru membri din comisie au verificat lizibiltatea subiectelor, dar nu au verificat și data.

Eroarea a fost descoperită abia după ce elevii au început proba. Potrivit sursei, au fost duși într-o altă sală de clasă unde au primit, apă, mâncare și cafea. Apoi, la ora 14:00, au dat din nou examenul la Geografie, de data aceasta cu subiectele de rezervă.

Cei patru vinovați au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nici o comisie de examen, a menționat Dan Cherecheș.

Ultimele știri