- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Barem Bacalaureat 2020. Geografie
Baremele de corectare la Bacalaureat 2020, la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie și Sociologie, au fost publicate de Ministerul Educației și sunt disponibile integral, pe subiecte.edu.ro.
Absolvenții de la profilurile umanist, servicii și de la vocațional au avut de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.
Cei de la profilurile real, tehnic, resurse naturale și protecția mediului, precum și de la militar, au optat între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică.
Proba la alegere, la examenul de Bacalaureat 2020, a început, joi, de la ora 09:00, iar candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.
Afișarea rezultatelor la Bacalaureatul 2020
Afișarea rezultatelor la probele scrise de la Bacalaureat 2020 se va face marți, 30 iunie, până la ora 12:00. Depunerea contestațiilor se poate face în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, dar și pe 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
Contestațiile la Bacalaureat 2020 se vor rezolva în perioada 1 – 4 iulie 2020, iar rezultatele finale se vor afișa pe 5 iulie 2020.
Condiții de promovare a examenului de Bacalaureat 2020
Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.