Antena Căutare

Proprietara unei ferme de ovine și-a găsit toate oile moarte. Un număr de 144 de animale au pierit, nu se știe din ce cauză

Proprietara unei ferme de ovine din județul Caraș-Severin și-a găsit, marți, toate cele 144 de oi moarte. În acest caz se efectuează cercetări pentru identificarea cauzei și aflarea vinovaților.

Proprietara unei ferme de ovine și-a găsit toate oile moarte. Un număr de 144 de animale au pierit, nu se știe din ce cauză
Prprietara unei turme de oi și-a găsit animalele moarte. | pixabay.com

Poliţiştii au demarat, marţi, o anchetă după ce o femeie din satul Zorile a sesizat faptul că şi-a găsit toate cele 144 de oi moarte, conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, conform Agerpres.

"La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş şi poliţişti de la SAESP Caraş-Severin, împreună cu medici veterinari, iar din primele cercetări s-a constatat că animalele au murit la scurt timp după ce au băut apă din adăpătoarea situată în apropierea sălaşului. În continuare, s-a efectuat cercetarea la faţa locului şi au fost recoltate probe biologice", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Ciobanii vând mieii online şi oferă livrare la domiciliu

Din primele verificări a rezultat că turma de oi ar fi păscut pe un teren unde este plantată o livadă de pruni, iar la tulpina pomilor au fost găsite grămezi de azot, pe sol, precum şi fecale de ovine. Această livadă este situată in apropierea adăpătoarei din care animalele au băut apă.

Organele competente au demarat o anchetă în acest caz. S-au recoltat toate probele necesare identificării cauzei care a dus la moartea animalelor.

"Este o anchetă în desfăşurare în acest caz. Noi am fost sesizaţi luni seara şi am dispus deschiderea unei anchete, am trimis inspectorul sanitar-veterinar zonal şi o echipă de medici, la faţa locului. Au fost recoltate probe de apă, organe şi conţinut stomacal. O parte dintre probe va fi analizată la laboratorul nostru din Reşiţa, iar o altă parte va fi trimisă la Bucureşti pentru analize mai amănunţite."

Prins fără permis și cu miei în portbagaj! Un român, arestat în Spania

Cadavrele animalelor moarte vor fi îngropate.

"Totodată, am dispus măsura îngropării celor 140 de animale. Momentan, suspiciunea noastră este de intoxicaţie, iar cauza ar fi sursa de apă, însă doar rezultatele analizelor vor spune cu exactitate care este cauza morţii animalelor", a afirmat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Pavel Borchescu.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor fără drept, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi a persoanelor vinovate de săvârşirea faptei, scrie aceeași sursă.

Coșmarul bătrânilor de la azilul din Galați: Opt persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 sunt infectate... "Testați bătrânii!" Acest studiu dezvăluie că aproximativ 50% din decesele provocate de Covid-19 sunt înregist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x