- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Unul dintre cei mai mari transportatori de persoane din Iași a fost vizat de anchetatori prin efectuarea unor percheziții pentru suspiciunea de falsificare a cupoanelor destinate pensionarilor.
Compania de transport este acuzată de decontarea ilegală a unor taloane de pensie false în valoare de peste 10 milioane de lei.
Citește și: Spoofed, o nouă metodă de fraudă care face victime în România. Ce este și cum acționează hoții
Iată ce au descoperit oamenii legii despre rețeaua complexă de înșelăciune care acționa în strânsă legătură!
Taloanele de pensii false, noua escrocherie prin care o companie de transport a reușit să obțină 10 milioane de lei
„Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că persoana în cauză, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, la diferite intervale de timp (lunar), cu prilejul transmiterii deconturilor lunare centralizatoare, ar fi indus în eroare o instituție, prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase şi prin folosirea de mijloace frauduloase constând în înscrierea în deconturi a mai multor cupoane talon al căror număr de dosar de pensie nu există în evidenţa unei alte instituții, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 10.734.157 de lei.
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 22 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Iași, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă
Tribunalul Iași, au pus în executare 30 de mandate de percheziție domiciliară, în zona metropolitană Iași. Perchezițiile au vizat sediile unor societăți comerciale, precum și locuința unei persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații.
Totodată, în cursul zilei au fost puse în aplicare trei mandate de aducere”, sunt informațiile care se arată în comunicatul reprezentanților Poliției Iași.
Potrivit Ziarul de Iași, unii dintre transportatori susțin că aceștia nu sunt vinovați pentru că au primit taloanele false.
Iată ce a declarat unul dintre oamenii de afaceri care activează în domeniul transporturilor:
„Toți transportatorii am fost călcați de către cei de la ANAF, procurori și mascați. Suntem acuzați că falsificăm aceste deconturi, însă șoferii de pe autocare nu sunt vinovați că primesc taloane false.
De asemenea, unele taloane chipurile ar proveni de la morți, însă nici acest lucru nu îl putem verifica în momentul în care se urcă în autocare. Singura chestiune pe care o putem face ca să nu avem probleme cu statul ar fi să nu mai luăm pensionari în curse. La fiecare cursă interjudețeană sunt șase sau șapte pensionari care călătoresc cu tichete. Noi preluăm aceste tichete de la șoferi apoi le trimitem spre decontare. Ce rău facem noi? În realitate, se dorește ca firmele care operează curse prin țară să ajungă să nu mai concureze pe aceste trasee. Dacă au dosare penale, nu se pot înscrie la licitații, este simplu”.