Tânără infectată cu noul coronavirus, scene dramatice pe plajă, în Eforie. Oamenii au sărit să o ajute, fără să își dea seama că sunt în pericol

Este alertă pe litoral. O femeie confirmată cu COVID-19, s-a părbușit pe plajă. Oamenii care se aflau pe plajă au văzut întreaga scenă. Ba mai mult, au înconjurat-o atunci când tânara a cazut pe nisip fără să îşi dea seama de pericolul la care se expun.

Femeia care a fost preluată de pe plajă de Smurd, suspectă de coronavirus, a primit azi confirmarea. Are Covid 19.

Femeia a venit cu mai multe rude la mare, toţi s-au cazat într-un apartament din Eforie Nord si a mers prin stațiune exact cum face orice turist în vacanţă. Fără să ştie că poate să împrăştie virusul în toate locurile în care a ajuns.

„Am văzut că s-au adunat mai mulţi oameni în jurul ei, undeva în zona aceasta, şi am anunţat echipa de intervenţie, şenilata. Am dat prin staţie către colegul meu”, a povestit unul dintre salvamarii de pe plajă.

Salvatorii susţin că tânăra ar fi cunoscută şi cu alte afecțiuni.

Femeia de 28 de ani a venit la mare împreună cu mai multe rude. Toţi s-au cazat într-un apartament cu două camere dintr-o vilă din staţiunea Eforie.

„Din păcate, doamna de ieri a fost confirmată astăzi cu Covid-19. Dumneaei este internată în spital.

Cum am aflat, am trimis o echipă de inspectori la locaţia unde a fost cazată, să identificăm persoanele cu care a venit, din familie, prieteni, cu cine a intrat în contact, practic am demarat ancheta epidemiologică”, a declarat Cristina Schipor, pentru Observator.

Ministrul Sănătăţii a avertizat încă de acum două săptămâni asupra pericolului răspândirii virusului pe litoral.

„Litoralul este o zonă unde populaţia vine, îşi petrece o săptămână, infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină şi acolo putem vedea creşterea!”, a spus Nelu Tătaru.

Staţiunea Eforie rămâne una dintre cele mai aglomerate din această vară. Chiar şi pe final de sezon, oamenii se îngrămădesc prosop lângă prosop aproape de mal.

Ultimele știri