Live acumObservator 16
Prime Time 20:30X Factor

Tânără infectată cu noul coronavirus, scene dramatice pe plajă, în Eforie. Oamenii au sărit să o ajute, fără să își dea seama că sunt în pericol

Este alertă pe litoral. O femeie confirmată cu COVID-19, s-a părbușit pe plajă. Oamenii care se aflau pe plajă au văzut întreaga scenă. Ba mai mult, au înconjurat-o atunci când tânara a cazut pe nisip fără să îşi dea seama de pericolul la care se expun.

Femeia care a fost preluată de pe plajă de Smurd, suspectă de coronavirus, a primit azi confirmarea. Are Covid 19.

Femeia a venit cu mai multe rude la mare, toţi s-au cazat într-un apartament din Eforie Nord si a mers prin stațiune exact cum face orice turist în vacanţă. Fără să ştie că poate să împrăştie virusul în toate locurile în care a ajuns.

„Am văzut că s-au adunat mai mulţi oameni în jurul ei, undeva în zona aceasta, şi am anunţat echipa de intervenţie, şenilata. Am dat prin staţie către colegul meu”, a povestit unul dintre salvamarii de pe plajă.

Salvatorii susţin că tânăra ar fi cunoscută şi cu alte afecțiuni.

Femeia de 28 de ani a venit la mare împreună cu mai multe rude. Toţi s-au cazat într-un apartament cu două camere dintr-o vilă din staţiunea Eforie.

„Din păcate, doamna de ieri a fost confirmată astăzi cu Covid-19. Dumneaei este internată în spital.

Cum am aflat, am trimis o echipă de inspectori la locaţia unde a fost cazată, să identificăm persoanele cu care a venit, din familie, prieteni, cu cine a intrat în contact, practic am demarat ancheta epidemiologică”, a declarat Cristina Schipor, pentru Observator.

Ministrul Sănătăţii a avertizat încă de acum două săptămâni asupra pericolului răspândirii virusului pe litoral.

„Litoralul este o zonă unde populaţia vine, îşi petrece o săptămână, infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină şi acolo putem vedea creşterea!”, a spus Nelu Tătaru.

Staţiunea Eforie rămâne una dintre cele mai aglomerate din această vară. Chiar şi pe final de sezon, oamenii se îngrămădesc prosop lângă prosop aproape de mal.

Recomandari