Antena Căutare

Tânărul acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost găsit și reținut. Ce îl așteaptă pe bărbat

Oamenii legii l-au identificat pe tânărul acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Bărbatul are vârsta de 25 de ani și a fost reținut de Poliție în urma faptelor sale, fiind suspect și în alte cazuri de furt. Ce îl așteaptă pe acesta.

catuse
Tânărul acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost găsit și reținut de Poliție | Getty

După ce au efectuat percheziții în două județe din țară, oamenii legii l-au găsit pe tânărul acuzat că a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Bărbatul are vârsta de 25 de ani și a fost reținut de Poliție pentru 24 de ore.

Polițiștii au făcut percheziții în două județe din țară, mai exact Ilfov și Călărași. Autoritățile au anunțat că tânărul care ar fi vinovat de furtul moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur, dar și de spargerile din mai multe biserici a fost reținut în urma acuzațiilor.

Citește și: Imagini cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Oamenii s-au adunat și pupă mâinile acoperite de veșmânt

Tânărul care ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost reținut pentru 24 de ore

Din informațiile obținute, s-a aflat că un bărbat de 25 de ani a pătruns în diverse biserici din București și a sustras diferite bunuri valoroase, care sunt considerate a fi parte a patrimoniului cultural național.

În urma investigațiilor efectuate în dosarul de furt calificat, s-a descoperit că tânărul a acționat în mod repetat și că ar fi comis furturi în cel puțin alte două biserici. Se presupune că numărul acestora ar putea fi mult mai mare. Acesta a intrat prin efracție și a furat mai multe obiecte de valoare.

O parte din bunurile furate au fost recuperate de către oamenii legii, în urma perchezițiilor, însă investigațiile continuă.

„Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Ilfov şi Călăraşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat”, a anunțat, în cursul zilei de joi, 11 mai 2023, Poliţia Capitalei.

Totuși, conform unor surse din anchetă, bărbatul nu ar fi furat de fapt moaştele, el fiind interesat doar de racla în care acestea erau depuse. Sursele afirmă că bărbatul susţine că a abandonat moaştele în lăcaşul de cult, acestea fiind în prezent căutate. Tânărul este cercetat, iar momentan rămâne în arest pentru 24 de ore, urmând ca autoritățile să ia o decizie în cazul său.

Citește și: Moaștele Sfântului lui Ioan Gură de Aur, furate. Ce spune religia despre gest și cât de periculos e din punct de vedere spiritual

Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor în urma incidentului

Potrivit anunțului făcut de Arhipiscopia Bucureștilor, mai multe bunuri de valoare au fost sustrase ilegal din mai multe lăcașuri de cult, în ultima perioadă.

„În ultima vreme au existat câteva spargeri sau tentative de acest fel în câteva lăcașuri de cult din arhiepiscopie, sustrăgându-se o serie de bunuri”, a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor.

Se presupune că bărbatul acuzat ar fi intrat în Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni în data de 30 aprilie și ar fi sustras moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, bani din cutia milei și bunuri valoroase din aur. Potrivit anchetatorilor, în aceeași perioadă, tânărul ar fi mai furat bani din cutia milei, dar și alte obiecte de patrimoniu, și de la biserica Eroilor Martiri și de la Cărămidarii de Sus.

Alertă la malul mării. Specie periculoasă de musculițe, descoperită pe litoralul românesc. Cum te păzești de ea... Ce a descoperit o femeie din Iași într-o caserolă de carne tocată. A pus mâna pe telefon și a filmat tot...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x