Căutare Live

Tatăl bebelușului de nouă zile mort în blocul din Timișoara a povestit, cu lacrimi în ochi, cum s-a luptat să își salveze copilul: „Am făcut resuscitare cât am putut...”

Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama lui au murit în condiţii suspecte, după o operaţiune de deratizare într-un bloc din Timișoara. Tatăl nou-născutului a povestit cum s-a luptat minute în șir cu moartea.

Tatăl bebelușului mort în blocul din Timișoara

Tragedii în lanţ într-un bloc din Timişoara! Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama lui au murit în condiţii suspecte, după o operaţiune de deratizare în imobil. Apelurile de urgenţă au venit încă de sâmbătă, însă abia astăzi la prânz autorităţile au declanşat alerta.

„Au intrat în camerele care erau goale şi au dat cu substanţe. Aveau măşti pe faţă, au izolat după aceea uşile, tot, nu am ştiut că ei dau... El s-a simţit rău de atunci, că nu mai putea să mai respire, am făcut resuscitare cât am putut şi apoi am sunat la ambulanţă”, a povestit tatăl bebelușului.

Era sâmbătă dimineaţă când tatăl copilului de trei ani a chemat salvarea. La ora 9 şi 30 de minute, prima ambulanţă SMURD ajungea la bloc. Doar că nimeni nu a ştiut să indice cauza. Copilul a fost internat cu suspiciune de diabet.

Şase ore mai târziu, un alt echipaj era chemat pentru un bebeluş de numai nouă zile. Probleme respiratorii, diagnosticau atunci medicii. Niciunul dintre ei nu a putut fi salvat.

Toţi au murit în condiţii suspecte. De sâmbătă, până azi, prin alte două apeluri la 112, au fost anunţate cazuri de locatari care prezintă vărsături.

Timp de două zile, nimeni nu a făcut legătura dintre morţile suspecte şi substanţele toxice folosite la deratizare.

Abia azi la amiază, autorităţile au convocat Comitetul pentru situaţii de urgenţă. Blocul a fost evacuat. Peste 40 de oameni au fost duşi cu două microbuze la Spitalele din Timişoara pentru evaluări. 12 au rămas internaţi cu simptome de intoxicaţie. Dintre ei, şapte sunt copii.

În urma efectuării primei cercetări chimice de către ofiţerul specialist împreună cu echipajul CBRN s-a constatat faptul că, pe casa scării, între etajele trei şi patru, s-a constatat prezenţa slabă a unei substanţe neurotoxice.

A fost identificată şi societatea care a făcut deratizarea. Două restaurante au fost închise urgent de pompieri. Şi acolo aceeaşi firmă a făcut deratizări. Reprezentanţii societăţii au fost audiaţi de poliţişti, dar până acum nu au oferit explicaţii publice.

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole
Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Imaginea ursului lăsat să agonizeze pe şosea, aproape 20 de ore, face înconjurul lumii şi declanşează scandal la nivel î...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri