Antena Căutare

Tichete VACANȚĂ 2018. Bugetarii îşi vând voucherele de vacanţă pe internet: "Domle’, sunt bătrân, nu-mi arde de concedii. Vreau să scot bani pe ele"

Zeci de anunţuri cu vouchere de vacanţă au fost postate, în ultimele săptămâni, pe site-urile de comerţ online, numeroşi bugetari fiind dispuşi să dea chiar şi la jumătate de preţ tichetele de concediu primite cadou, chiar dacă legea interzice înstrăinarea acestora.

Zeci de anunţuri cu vouchere de vacanţă au fost postate, în ultimele săptămâni, pe site-urile de comerţ online, numeroşi bugetari fiind dispuşi să dea chiar şi la jumătate de preţ tichetele de concediu primite cadou, chiar dacă legea interzice înstrăinarea acestora.

Potrivit libertatea.ro, mai mulți români au încercat să scoată bani frumoși pe tichetele oferite de instituțiile de stat angajaților săi, aceștia motivând prin faptul că "nu pleacă nicăieri și că ar fi păcat de ele".

"Le vând pentru că nu pot să merg în vacanţă vara aceasta şi e păcat de ele. Le-am primit săptămâna trecută, dar cum nu pot să plec nicăieri, am zis să le vând. Valoarea lor este de 1.450 de lei. Le vând cu 1.100 de lei", a răspuns o femeie sursei citate.

Cel mai mic preț negociat, mai scrie libertatea.ro, a fost de 800 de lei, pentru tichetele ce valorează 1450 de lei.

Ministrul Turismului declara, în urmă cu câteva luni, că sancțiunile pentru cei care comercializează tichetele oferite de stat sunt extrem de drastice.

”În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, a spus miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.

Valoarea unui voucher de vacanţă pentru bugetari este de 1.450 lei, sumă impozitată cu 10%.

El subliniază că pe voucher sunt prevăzute numele şi prenumele aparţinătorului, cât şi CNP-ul acestuia.

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autorități după moartea lui Florin Rotaru, pilotul militar care și-a sacrificat viața în ... Trenul Gara de Nord-Aeroport Otopeni, amânat până în 2020. Proiectul metroului are prioritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x