Antena Căutare

Tot mai multe forme severe de coronavirus la tineri! Medicul Virgil Musta: "Pe lângă plămâni, sunt afectate creierul și inima"

Tot mai multe forme severe de coronavirus au fost identificate la persoane tinere, astfel că medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, trage un semnal de alarmă și spune că este greșit să crezi că dacă ești tânăr nu poți fi afectat de Covid-19. Pe lângă plămâni, virusul ar afecta și inima, dar și creierul, susține specialistul.

Tot mai multe forme severe de coronavirus la tineri! Medicul Virgil Musta: "Pe lângă plămâni, sunt afectate creierul și inima"
Medicul Virgil Musta

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de coronavirus la Timișoara și-a exprimat îngrijoararea cu privire la numărul tot mai mare de tineri afectați de Covid-19.

"Dinamica cunoștințelor în această patologie e una foarte accelerată. Aproape zilnic vedem studii noi, rezultate noi și chiar uneori apar manifestări patogenice care inițial nu au fost puse în calcul. Dacă la început boala a fost considerată o infecție respiratorie, apoi cei care studiază această boală au analizat și au găsit o furtună de cintokine care poate să producă forme severe la tineri.

Citește și: Una dintre primele persoane vaccinate împotriva noului coronavirus, declarație uluitoare! Ce s-a întâmplat cu ea. „Vă rog, opriți-vă!” - FOTO

Mai recent se pare că severitatea bolii e dată de tulburări de coagulabilitate, care pot să apară la nivelul plămânilor, dar și la nivelul inimii, creierului și alte organe. Aceste tulburări apar la persoanele cu risc, dar și la tineri sau la cei care cei care nu sunt depistați cu patologie", a declarat Virgil Musta la Antena 3.

Numărul deceselor în rândul pacienților tineri a crescut

Deși principalii afectați sunt cei cu alte probleme de sănătate, au existat și cazuri de decese provocate de infectarea cu Covid-19 în rândul pacienților tineri, fără alte patologii.

"Apar cazuri la persoane tinere. Am văzut raportate decese subite la tineri, care ulterior au fost diagnosticați cu infecții cu COVID-19. Am văzut decese la pacienți tineri, dar care în general aveau un factor de risc, și anume pacienții hiperponderali sau obezi. Acest factor de risc este important nu numai la infecția cu COVID-19, ci și la infecția cu virusul gripal. E un element de evoluție severă a bolii", a mai explicat medicul.

Mănușile chirurgicale pot provoca efecte nedorite? Află cum îți poți menține pielea hidratată și igienizată... Este medic și a acceptat să se injecteze! Cum se simte primul voluntar vaccinat împotriva coronavirusului: "Nimic n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x