Trecem la ora de vara. Vezi efectele asupra organismului uman!

Atentie la ceas! Romania trece oficial la ora de vara sambata noapte. Ca in fiecare an, ora se schimba in ultima duminica din luna martie. La noapte, dormim mai putin. Aceasta schimbare poate avea diverse efecte asupra organismului nostru.

La noapte, ceasurile se dau cu o ora inainte asa ca si somnul nostru va fi mai scurt. Trecerea la ora de vara inseamna mai multa lumina solara, iar specialistii spun ca organismul are nevoie de cel putin o luna pentru a se adapta. De aceea, medicii recomanda odihna si plimbari in aer liber in primele doua saptamani.

Schimbarea orei poate sa afecteze si activitatea unor hormoni care ne ajuta sa dormim. Iar lipsa somnului ne scade vigilenta si ne incetineste reflexele. Asadar, mare atentie la volan!

Si tot lumina influenteaza dereglarile afective sezoniere, adica astenia de primavara sau depresiile. Nu trebuie sa ne ingrijoram, totusi. Pentru cei mai multi, aceste modificari vor trece neobservate. Romania este una din cele 70 de tari care trec sambata noapte la ora de vara.

Efectele trecerii la ora de vara

- afecteaza bioritmul melatoninei
- scade vigilenta
- astenie de primavara
- depresie

Sursa: Antena3

Foto: blog.softheme.com

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri