Antena Căutare

Turiștii îi enervează pe britanici. Ce nu trebuie să faci dacă le vizitezi țara!

Dacă ai de gând să vizitezi Londra, musai trebuie să știi câteva lucruri ESENȚIALE. Lucruri pe care londonezii le urăsc la turiști. Nu e de glumă, dacă ai de gănd să te plimbi cu metroul. Um…pardon! Britanicilor nu le place să fie numit “metrou”. Ei nu se referă aproape niciodată la metrou folosind cuvintele “subway” sau “metrou“. Trebuie să spui “underground” sau “Tube”.

Dacă ai de gând să vizitezi Londra, musai trebuie să știi câteva lucruri ESENȚIALE. Lucruri pe care londonezii le urăsc la turiști. Nu e de glumă, dacă ai de gănd să te plimbi cu metroul. Um…pardon! Britanicilor nu le place să fie numit “metrou”.
Ei nu se referă aproape niciodată la metrou folosind cuvintele “subway” sau “metrou“. Trebuie să spui “underground” sau “Tube”.

“Tube” vine de la aspectul circular al tunelelor. Intrările lui sunt foarte ușor de recunoscut după simbolul distinctiv în combinație de roșu și albastru. Tube ar putea foarte bine inclus în lista atracțiilor turistice ale metropolei britanice.

Noi îți prezentăm o scurtă istorioară a lui, că doar de aia oamenii din Marea Britanie țin așa mult la el, dar și câteva reguli pe care nu trebuie să le încalci, dacă ai de gând să mergi într-un mic voiaj. : )

În 1863, a fost prima rețea de trenuri subterane din lume. În 1890 au fost introduse pentru prima dată trenuri electrice. Cu 270 de stații și peste 400 de kilometri de șine, London Underground sau Tube, este astăzi cel mai mare sistem de metrou, ca intindere, după cel din Shanghai. În plus, este cel mai rapid și convenabil mijloc de transport din capitala britanică.

Spuneam că londonezilor le place ca metroul să fie numit, într-un limbaj colocvial, “Tube”. Așadar, haideți să vedem care sunt lucrurile pe care britanicii le urăsc cel mai mult la turiși, sau chiar la oamenii de-ai “lor”.

Dacă te-ai urcat în Tube, ar fi bine să știi că una dintre regulile cetățenilor britanici este a aceea de a evita contactul vizual. Mai simplu spus, dacă te conversezi cu cineva, nu ai voie să te uiți în ochii vecinului tău de cursă. Bizar, nu?

Stai pe partea dreaptă! Este o regulă a londonezilor care chiar este scriosă pe placuțe plasate lângă scările rulante. Trebuie să nu te abați nici de la de la regula asta: partea stang[ este dedicată este dedicată celor care vor sa urce sau să coboare în viteză.

Hopa! Ține-te de curățenie, că doar nu ești ăn București! Așa că nu lăsa ziarele pe scaunele din metrou. Te vei alege cu o amendă care cred că te va cam ustura. : )

“Mind the gap“: adică, ai grijă la spațiul dintre metrou și marginea platformei. Este un îndemn pe care îl vei auzi foarte des în timpul călatoriei cu metroul în Londra. Alte lucruri interzise: fotografiile cu blitz, fumatul, consumul de băuturi alcoolice, atât in stații cât și în interiorul trenurilor.

Dar nu e tot! Oamenii devin iritați dacă nu ştii că Tubul este, de fapt, un mijloc de transport, nu “Tube 'is not a social networking site!!' – adică nu o reţea de socializare.

Pe platforma de întrebări și răspunsuri, Quora, unii londonezi au lăsat cîteva comentarii în care spun că Tube-ul este "Este un sistem funcțional de transport plin de oameni ocupați, care încearcă să ajungă la destinațiile lor cât mai repede posibil, nu un loc pentru a se lega prietenii."

E un loc în care vei fi oprit doar ca să auzi cum ți se spune să te miști mai repede. Asta pentru britanicii urăsc să mearga încet.

Politețea este, de asemenea, foarte importantă. O femeie a comentat pe, același forum, că ei sunt obsedați de bunele maniere. Dacă ești într-un loc public, ar fi bine să știi că vocabularul tău trebuie să includă, foarte des: "scuză-mă", "te rog", "mulțumesc" sau "îmi pare rău".

Acum, că ești un pic lămurit, te poți plimba liniștit cu Tube-ul cetățenilor britanici! Călătorie plăcută! : )

Arafat către prefecţi: Apelaţi la bazele aeriene MAI în cazurile dificile; nu aşteptaţi să intrăm în noapte... Nu mai e de glumă. România e în alertă. A MURIT un băiețel de 15 ani. Gripa face o nouă victimă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x