Antena Căutare

Da, încă doare! Tatăl unui tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv, amintiri sfâșietoare, la inaugurarea unui Centru de Arși la Iași „Alex zăcea învelit in pături împuțite” – Foto

Eugen IancuUn Centru de arşi a fost inaugurat la Iaşi, cu un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. Tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în spital, după ce a ieșit pe picioarele lui din clubul incendiat, a publicat o amintire sfâșietoare cu această ocazie.

Un Centru de arşi a fost inaugurat la Iaşi, cu un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv. Tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața în spital, după ce a ieșit pe picioarele lui din clubul incendiat, a publicat o amintire sfâșietoare cu această ocazie.

„Am fost invitat să particip la inaugurarea Secției de Arși din Iași. În urmă cu două săptămâni am văzut secția din Timișoara. Poate că nu sunt perfecte, dar ele există și vor salva vieți. Din păcate, in urmă cu patru ani, cineva decidea că mizeria din spitalele bucureștene este mai bună decât ofertele de paturi venite din spitalele europene. Cineva lua decizia că transferul in Europa este prea costisitor. Cineva curma destine pentru că putea. Imagini de acum și imagini de atunci. Paturi de acum și patul in care zace Alex (fiul lui care și-a pierdut viața după incendiu, n.r.) învelit în pături împuțite (tratament pentru ars in epoca lui «avem de toate») și o prezentare a pacienților români trimiși afară, bombe bacteriologice”, a scris Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Da, încă doare! Tatăl unui tânăr care a murit după incendiul de la Colectiv, amintiri sfâșietoare, la inaugurarea unui Centru de Arși la Iași „Alex zăcea învelit in pături împuțite” – Foto

„Ştim cu toţii că această nevoie este uriaşă. Mă bucur foarte mult să aflu că acest spital are 260 de ani, că a fost construit de Biserică, un lucru fantastic. Sper ca în continuare Biserica să se implice şi să ne ajute să construim şi acum în anii aceştia noi spitale. Sper ca în curând să fie deschise şi celelalte patru centre, pentru că din păcate arşi avem aproape zi de zi în ţară şi este nevoie foarte mare de astfel de spaţii”, a mai spus Eugen Iancu, la inaugurarea ce a avut loc miercuri.

Centrul de arşi de la Iaşi funcţionează în cadrul clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sf. Spiridon”. Centrul are cinci paturi de terapie intensivă pentru marii arşi și zece paturi pentru cei care suferă arsuri mai mici.

După inaugurare, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus că în acest moment există în toată țara 23 paturi de mari arși și 10 paturi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” pentru copii. Centrul este mai spațios decât cel din Timișoara, a spus Pintea, potrivit căreia dacă este nevoie centrul poate deveni operațional de mâine.

FILMAREA ȚINUTĂ SECRET DE LA COLECTIV

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cartel Alfa, după ce Iohannis a trimis la reexeminare o modificare la Codul Muncii: ”România Normală” a preşedintelui I... Poliţiştii au suspendat permisul deputatului Marian Mocanu, după ce l-au prins de două ori în aceeaşi zi circulând cu vi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x