Antena Căutare

Un convoi de barje, prins in gheata pe Canalul Dunare-Marea Neagra

Un convoi de barje fara incarcatura a ramas captiv in gheturi pe Canalul Dunare-Marea Neagra, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce legaturile dintre doua barje s-au desfacut la scurt timp dupa ce a trecut de Ecluza Cernavoda, conform Hotnews.

Potrivit directorului general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile (CN ACN), Valentin Zeicu, incidentul s-a petrecut dupa ce legaturile dintre doua barje, din totalul de sase cate alcatuiesc convoiul condus de impingatorul Sidex 6, s-au desfacut si intregul ansamblu s-a desfacut in evantai la prima curba de pe canal, la aproximativ cinci kilometri dupa ce a trecut de Ecluza Cernavoda.


"Se mai intampla astfel de evenimente iarna. Dupa incident convoiul a trebuit sa ramana in zona pentru a-si recupera barjele desfacute si astfel senalul a inghetat, convoiul respectiv avand unitatile de transport goale. Astazi urmeaza sa vina de la Galati pe canal alte doua convoaie cu cate patru barje fiecare si astfel vom reusi sa redeschidem senalul, urmand ca ulterior toate cele trei convoaie de barje sa vina in Portul Constanta la incarcare. Dupa-amiaza un convoi cu minereuri va pleca spre Galati si astfel senalul va fi pastrat operational", a declarat Zeicu.

Apa Canalului Dunare-Marea Neagra a inceput sa inghete in urma cu 48 de ore, iar in prezent gheata are grosimea de 10 centimetri.



foto: Intact Images

UPDATE! Protest spontan la sapte mine din Valea Jiului. Ortacii ameninta ca vor veni in Bucuresti... Cel putin 15 oameni au murit pana acum din cauza gerului, in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x