Live acum
Prime Time 20:30X Factor

„Am văzut coronavirusul faţă în faţă! Mi-am amintit de serialul Cernobîl“. Un medic SMURD din București, dezvăluiri ce îți vor da fiori!

Un medic SMURD de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din București a povestit pe internet  experienţa transportării unei persoane infectate cu temutul COVID-19. 

Un medic SMURD din București, dezvăluiri ce îți vor da fiori!

Medicul a spus că infectarea cu noul coronavirus nu se aseamănă deloc cu gripa, descriind situaţia unui pacient bolnav de COVID-19, pe care l-a transportat, duminică seara, la spital.

„Am «văzut» coronavirusul faţă în faţă. De gardă ieri la spital, revine în sarcina mea să fiu medicul din echipajul SMURD care asigura transportul unei persoane infectate cu noul COVID-19. Aşa că încrezător că pot să ajut cu ceva, merg să mă îmbrac în echipamentul de protecţie (fotografie de dinaintea plecării cu cele două asistente care m-au ajutat să mă echipez).

Preiau pacientul respectiv, un domn în vârstă, venit din Italia, care prezenta simptomele unei gripe (cefalee, mialgii, febră etc) dar totuşi se comporta destul de ciudat, era în mod cert afectat de boală, aşa că îl întreb dacă se aseamănă cu o gripă obişnuită.

Ce mi-a răspuns m-a făcut să îmi dau seama de gravitatea situaţiei: «am mai avut gripă dar nu se aseamănă deloc cu ce am acum»”, a spus medicul.

Doctorul a spus că i-au venit în minte imagini din serialul HBO „Cernobîl”.

„Vai şi amar! Mai rău ca la puşcărie!”. Un român vindecat de COVID-19, în Timișoara, declarații uluitoare despre cum a fost tratat în spital!

„În acel moment mi-au venit în minte imagini din serialul HBO «Cernobîl», în care soldaţii de acolo, echipaţi similar ca şi noi, se luptau cu un duşman invizibil de care nu aveau habar... M-am întors la spital după îndeplinirea misiunii cu costumul de spital pe care îl aveam pe sub echipamentul de protecţie, ars şi decolorat de substanţele cu care am fost decontaminaţi. La sfârşitul gărzii m-am dus acasă la cei doi copii ai mei, cu gândul pe care fiecare dintre noi probabil că îl are: «mie aşa ceva nu mi se poate întâmpla»”, a relatat medicul.

Recomandari