Antena Căutare

Un nou focar în Ialomița, după Țăndărei! Sunt zeci de infectați cu Covid-19, dar se refuză instituirea carantinei

Un nou focar de Covid-19 ar fi izbucnit în județul Ialomița din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus. În Bărbulești, deși sunt 56 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi sute de contacţi, Direcția de Sănătate publică refuză instituirea carantinei.

Un nou focar în Ialomița, după Țăndărei! Sunt zeci de infectați cu Covid-19, dar se refuză instituirea carantinei
Un nou focar în Ialomița. Foto ilustrativă | Profimedia Images

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, consideră că ”este absolut de neînţeles de ce împiedică DSP Ialomiţa instituirea carantinei la Bărbuleşti”, deşi sunt 56 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi sute de contacţi. Acesta cere demiterea directorului DSP Ialomiţa şi acuză că SDP şi Prefectura pot înrăutăţi situaţia răspândirii virusului în judeţ.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus în România a depășit pragul de 14.000!

”Eforturile imense pe care ialomiţenii le-au făcut pentru a sta acasă, precum şi eforturile financiare ale Consiliului Judeţean Ialomiţa care a alocat mai multe tranşe de bani către spitalele din judeţ pot deveni inutile, din cauza incompetenţei DSP Ialomiţa şi a Prefecturii. Îmi pare rău să spun acest lucru despre instituţii pe care le respect, dar oamenii care le conduc şi-au dat măsura incompetenţei, neînţelegând gravitatea acestei crize. Este absolut de neînţeles de ce împiedică DSP Ialomiţa instituirea carantinei, când situaţia este extrem de gravă (56 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi sute de contacţi). Ca şi comparaţie, Ţăndăreiul a fost închis după 26 de cazuri confirmate”, a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, Victor Moraru.

Se cere demiterea managerului DSP Ialomiţa

”Din cauza faptului că directorul DSP nu a avut grijă să ia toate măsurile necesare şi la timp, localităţile Ţăndărei şi Bărbuleşti au devenit focare de infecţie. Degeaba am alocat fonduri de aproximativ 4 milioane de lei către spitale şi către alte instituţii, dacă instituţiile responsabile de gestionarea crizei sunt conduse de oameni incompentenţi”, a mai transmis preşedintele CJ Ialomiţa.

Citește și: „Eu am adus COVID-19 în Europa, în decembrie!” Posibilul „pacient zero” rupe tăcerea! Cum a fost infectat și ce simptome a avut?

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a decis că nu se impune carantinarea comunei Bărbuleşti, aşa cum solicitase primarul oraşului Urziceni, Constantin Sava. Decizia CJSU a venit în urma anchetei epidemiologice făcute în localitate, însă DSP a făcut mai multe recomandări pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Se anulează sau nu amenzile celor care le-au plătit? Avocații explică în ce condiții pot scăpa românii de sancțiunile pr... Orban, reacție după ce amenzile din starea de urgență ar putea fi anulate: "Sunt șocat! CCR este de partea celor ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x