Antena Căutare

Un polițist, filmat în timp ce plângea în hohote, în curtea IPJ Arad! „Ar însemna că mai am foarte puţine ore de viaţă” – Video

Un polițist, fost ofițer DGA, a fost filmat în timp ce plângea în hohote, joi, în curtea IPJ Arad, doi colegi de-ai lui încercând să-l consoleze.

Un polițist, filmat în timp ce plângea în hohote, în curtea IPJ Arad! „Ar însemna că mai am foarte puţine ore de viaţă” – Video
Un polițist, filmat în timp ce plângea în hohote, în curtea IPJ Arad.

Scenele au fost filmate, joi, de un martor. În filmare se vede cum, în curtea IJP Arad, polițistul George Tabuia stă între două mașini de poliție și plânge în hohote. Colegii săi încearcă să-l consoleze și reușesc să-l determine să se ridice.

Surse judiciare au declarat că polițistul a reacționat astfel după ce a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind cercetat penal într-un dosar de șantaj, faptă ce datează de pe vremea când era încadrat ca ofițer la DGA, potrivit Mediafax.

De vineri, bărbatul este în concediu medical și urmează să se interneze într-o clinică de boli cardiace din Timișoara, au adăugat sursele citate.

La rândul lor, reprezentanții Poliției Arad au declarat că polițistul în cauză este încadrat la IPJ Arad din data de 24 octombrie, fiind mutat la cerere de la Serviciul Județean Anticorupție.

„Ieri dimineață, pe fondul unor afecțiuni cronice cardiace a suferit un șoc emoțional manifestat printr-o criză de nervozitate. Imediat a fost preluat de medicul și de psihologul unității, fiind administrată medicație pentru afecțiunea cardiacă și s-a asigurat asistența psihologică în situații de criză”, au transmis reprezentanții Poliției Arad.

După ședința de asistență psihologică, agentul a plecat la medicul de familie.

De ce ar fi izbucnit în plâns, de fapt, polițistul

Din înregistrare pare că a fi vorba de o hârtie, dar într-o declaraţie pentru criticarad.ro, fostul ofiţer DGA, transferat la IPJ Arad după ce a fost deschis pe numele său un dosar penal pentru şantaj, susţine că e vorba de „o înregistrare în care apar numele cele mai grele din mafia transportatorilor din Arad şi care, dacă ar fi dată cuiva, ar însemna că eu mai am foarte puţine ore de viaţă”.

Fostul ofiţer DGA a fost pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat că l-a şantajat pe un om de afaceri din Arad. Practic, el este acuzat că l-a şantajat pe denunţător să îi dea un comision de 200 de euro pentru că i-a aranjat un contract de lucrări de construcţii la casa socrului său, potrivit adevarul.ro.

În urma apariţiei înregistrărilor, George Tabuia susţine că în spatele dosarului penal în care este cercetat se află chiar fostul său coleg, şeful DJA Arad, Vasile Mereanu.

„Inculparea mea în acest caz de şantaj este produsul minţii colegului meu, ofiţerul de poliţie Vasile Mereanu, care, de şase ani încoace, de când m-am angajat la Direcţie (e foarte important de precizat asta: cu atribuţiile de a penetra mediile sensibile – adică de a intra în lumea interlopă) îmi face zile negre, mă umileşte şi mă ameninţă că o să mă bage la puşcărie pentru că… am prieteni din lumea interlopă! Acesta s-a folosit de cearta mea cu fostul meu prieten foarte bun, Sergiu Brişan, care este nimeni altul decât «omul nostru, al D.G.A.», pe care l-am folosit la denunţuri, flagrante şi documentări de probatorii, iar aşa-zisul şantaj porneşte de un gest al meu – pe care regret că nu l-am gândit mai bine înainte de a-l face – de a-l ajuta să iasă dintr-o situaţie financiară-limită. În fapt, i-am făcut rost de o lucrare de construcţii constând în montarea unor geamuri termopan la socrul meu acasă. Pentru lucrarea respectivă, după ce ne-am certat, recunosc că i-am cerut 200 de euro, ca răsplată pentru că i-am găsit-o… şi recunosc că am greşit când am făcut asta”, a declarat Tabuia pentru criticarad.ro.

Şeful DJA Arad, Vasile Mereanu, a refuzat să comenteze afirmaţiile făcute de fostul ofiţer DJA George Tabuia.

„În imagini apare un agent de poliţie, fost angajat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, cercetat în prezent într-un dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru o faptă care nu are legătură cu atribuţiile de serviciu. De altfel, la scurt timp după dobândirea calităţii de suspect în cauză, agentul a solicitat, prin raport, încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea noastră. Precizăm faptul că, în conformitate cu prevederile legale, dosarul este în competenţa exclusivă a procurorului, sens în care nu suntem în măsură să vă oferim alte date. Totodată, cu acest prilej, precizăm că instituţia noastră se delimitează total de comportamente ilegale sau în dezacord cu normele morale, fiind o unitate bazată pe valori profunde, în deplin respect faţă de competenţele profesionale ale personalului propriu”, au transmis reprezentanţii DGA.

Proteste în spitale, criză în Sănătate! Medicii cer bani pentru medicamente, dar şi căldură în saloane... Două bucătărese de la un liceu din Bacău, cercetate pentru că au furat din mâncarea elevilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x