Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Un revoluţionar din Timişoara a solicitat Armatei să îşi ceară scuze timişorenilor, la 30 de ani de la Revoluţie

Revoluţionarul Corneliu Vaida a avut o intervenţie, luni, în şedinţa Consiliului Local Timişoara, în cadrul căreia a cerut Armatei Române, care "a tras în poporul român acum 30 de ani”, să îşi ceară scuze timişorenilor.

În plenul Consiliului Local Timişoara, revoluţionarii şi-au amintit momentele în care luptau împreună pe străzile oraşului, pentru libertate. La un moment dat, unul dintre revoluţionari, Corneliu Vaida, a cerut Armatei să îşi ceară scuze timişorenilor, după 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989.

"Sunt în această sală, azi, şi camarazi, şi aşa-zişi camarazi. Am venit pentru prima dată aici, cu scopul de a bate obrazul Armatei Române, pentru că Armata Română a tras în poporul român acum 30 de ani. Măcar ca o reparaţie morală, cineva care este ministrul Apărării sau comandantul suprem ar trebui să-şi ceară scuze timişorenilor. Sunt 30 de ani de la o revoluţie care mai mult ne-a dezbinat decât ne-a unit şi avem mai multe asociaţii pentru o singură revoluţie. Atunci, noi am cerut un singur lucru: libertate, democraţie. Aici în sală avem şi miliţieni, şi securişti, şi falşi revoluţionari cu titluri cumpărate, dar şi revoluţionari autentici, pe care ţin să-i felicit”, a spus Vaida.

Corneliu Vaida nu mai face parte din nicio asociaţie de revoluţionari, el renunţând la această calitate.

Sursa : news.ro

Recomandari