Antena Căutare

Un vietnamez, victimă a "camionului morții", a fost înșelat la muncă în România. Din nevoia de a face bani, a ajuns să sfârșească congelat

Vo Ngoc Nam, un vietnamez în vârstă de 28 de ani, care și-a pierdut viața în "camionul groazei", a lucrat în România pe un salariu de nimic. Omul s-a simțit înșelat și umilit și a plecat din țara noastră în Germania pentru a lucra în construcții. Ca să-l scape de România, rudele i-au dat 8.500 de dolari.

Acesta a părăsit Vietnamul legal, cu contract de muncă semnat cu o fabrică din România, dar nu a găsit ce trebuie.

Vo n-a fost mulțumit nici de ceea ce a găsit în Germania, astfel că s-a decis să-și încerce norocul în Marea Britanie. Astfel a ajuns în „containerul morții”.

Nguyen Dinh Tu este un alt tânăr care ar fi muncit în România, dar ilegal, după care a solicitat 11.000 de dolari familiei pentru a pleca în Marea Britanie.

„Am primit un telefon de la cineva care mi-a spus că fiul meu a ajuns în Anglia cu acel grup, că a fost un accident și că toată lumea a murit”, a spusNguyen Dinh Gia, tatăl lui Nguyen Dinh Tu.

Rețelele de traficanți de oameni se numește „linii”. Vo Ngoc Nam a vrut să folosească o „linie” de succes.

„Sunt supărat pe linia aleasă. Au garantat succes sută la sută”, a spus Nguyen Trong Tam, cumnatul lui Vo Ngoc Nam.

Marea Britanie este cea mai populară destinație pentru muncitorii din Vietnam care dau năvală în Europa pentru un trai mai bun.

„După această tragedie, niciun părinte nu va mai permite copiilor săi să plece să muncească peste mări și țări. E prea riscant. Banii sunt importanți, dar viața este și mai importantă”, a spus un vecin al familiei lui Le Van Ha, unul dintre tinerii care se presupune că a murit în acel container.

„Pentru poliție, problema e că acești oameni aveau prea puține acte de identificare la ei, unii deloc. Așa că (anchetatorii, n.r.) trebuie să-i identifice după semne, cicatrici sau tatuajele pe care le-ar fi putut avea” , au dezvăluit autoritățile britanice.

(sursa: libertatea)

Umărire în trafic! Un tânăr a fost prins de către polițiști cu cocaină în valoare de 25.000 de euro... Încă o adolescentă dispărută în România! Daniela Nicoleta, în vârstă de 15 ani, este de negăsit! Ce a făcut-o să plece d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x