Antena Căutare

Unde se află „orașul negru”, considerat cel mai periculos din Europa, deși este unul mic. Ce nu ai voie să faci acolo, ca turist

Un oraș mic din Europa a fost numit cel mai periculos de pe continent datorită ratei sale de criminalitate ridicată.

catania sicilia Galerie
Unde se află „orașul negru”, considerat cel mai periculos din Europa, deși este unul mic. Ce nu ai voie să faci acolo, ca turist | Profimedia / Shutterstock

Catania, cunoscută și sub numele de „Orașul Negru” al Siciliei, are legături de lungă durată cu familiile mafiote, iar crimele sale stradale, inclusiv furtul de mașini și de bani, sunt în creștere, notează Dailystar.co.uk.

Citește și: Mii de oameni, evacuați de pe insulele Rodos și Corfu din cauza incendiilor. Declarațiile turiștilor care fug din calea flăcărilor

Unde se află „orașul negru”, considerat cel mai periculos din Europa, deși este unul mic. Ce nu ai voie să faci acolo, ca turist

Aflat la poalele Muntelui Etna, orașul Catania, cunoscut și sub numele de „Orașul Negru” al Siciliei, este o zonă afectată de influența familiilor mafiote.

Drept urmare, infracțiunile stradale, cum ar fi jafurile și furturile de mașini, sunt în creștere, în ciuda eforturilor poliției italiene de a le pune capăt.

La începutul acestui an, a avut loc un transport masiv de droguri în largul coastei Cataniei, unde cei din avangardă au descoperit două tone de cocaină plutind în apropiere.

A fost una dintre cele mai mari capturi ale țării din istorie, ceea ce sugerează importanța utilizării portului Catania pentru cartelurile de droguri care operează în Marea Mediterană, potrivit Daily Express.

Zona și-a câștigat porecla, „orașul negru”, după ce multe dintre clădirile sale au devenit negre din cauza expunerii la funingine și cenușă vulcanică.

Aspectul său întunecat și erupțiile frecvente ale Muntelui Etna au devenit o atracție turistică majoră de-a lungul anilor.

Dar vizitatorii au fost adesea avertizați cu privire la bandele de stradă și hoții de buzunare, fiind sfătuiți să nu se plimbe prin oraș noaptea.

„Ndrangheta” este în mare parte considerată cea mai puternică bandă criminală organizată din Italia.

Aceștia sunt acuzați de spălare de bani, evaziune fiscală penală, trafic de droguri și contrabandă cu arme.

Citește și: Pașaportul de România îți oferă acces liber în 176 de destinații. Unde poți călători fără nicio grijă în anul 2023

Banda este centrată în Calabria, sudul Italiei, și este considerată una dintre cele mai mari și mai puternice organizații criminale din Europa, depășind mafia siciliană în ultimele decenii, livrând cocaină în valoare de zeci de miliarde de euro din America de Sud în Europa.

Site-ul pentru siguranța călătoriilor, Travelsafe-abroad, i-a sfătuit pe turiștii care vizitează Catania: „Nu purtați bijuterii scumpe. Asigurați-vă că gențile sunt atârnate de corp și că nu aveți mulți bani la îndemână. Fiți atenți la hoții de buzunare care merg pe motociclete.

În general, evitați să mergeți pe jos noaptea și luați un taxi”, conform sursei citate.

Turiștii din Catania au raportat că orașul arată ca o „haldă” cu „oameni dubioși” care stau la colțurile străzilor.

Un turist recent întors de acolo a postat o recenzie negativă pe rețelele de socializare, scriind pe LinkedIn: „Hotelul nostru de 4 stele se află într-o zonă de minus 4 stele. Am plecat seara, să luăm cina, asigurându-ne că avem doar 100 de euro în cazul în care vom fi jefuiți. Personalul hotelului ne-a spus să fim atenți.

Pereți cu graffiti, străzi murdare, gunoi, mai multe mașini abandonate și o mulțime de persoane cu care eviți să faci contact vizual. Ne face să simțim că suntem într-un fel de platou de filmare”.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Mii de oameni, evacuați de pe insulele Rodos și Corfu din cauza incendiilor. Declarațiile turiștilor care fug din calea ... TikTok lansează postările cu text, similare cu Stories, de la Instagram. Anunțul făcut de platforma video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x