Antena Căutare

Universitatile romanesti vor fi clasificate cu ajutorul expertilor europeni

Toate universitatile romanesti vor fi verificate de experti ai Asociatiei Universitatilor Europene, dupa ce si-au trimis in prealabil datele pana pe 23 mai la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Clasarea intentionata intr-o categorie superioara celei reale ar putea fi sanctionata pentru declaratii false, anunta Mediafax.

"Universitatile se clasifica in trei categorii: universitati centrate pe educatie, care au numai pregatire de licenta, universitati de educatie si cercetare stiintifica sau universitati de educatie si creatie artistica, care au licenta si masterat si universitati de cercetare avansata si educatie, care au licenta, masterat si doctorat"






"Organizarea programelor de studii, finantarea din fonduri publice si tipurile de diplome emise de o universitate sunt dependente in mod exclusiv de pozitionarea universitatii intr-o categorie sau alta", a explicat secretarul de stat.

Astfel procesul de evaluare cu scopul clasificarii universitatilor nu reprezinta in niciun fel un proces de ierarhizare a institutiilor de invatamant superior din Romania.

"Universitatile trebuie sa aiba posibilitatea de a-si identifica mai bine pozitia in cadrul mediului universitar, social - economic sau cultural si de a-si concentra mai bine resursele pentru a-si indeplini cu eficienta misiunea asumata si pentru a raspunde nevoilor reale ale beneficiarilor directi si indirecti ai educatiei si formarii profesionale", a mai precizat Catalin Baba.

Foto: Intact Images

VIDEO! L-a calcat intentionat cu masina pe fostul iubit al sotiei sale... Printul Charles, aflat intr-o vizita in Romania, se va intalni cu Elena Udrea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x