Antena Căutare

UPDATE! Afaceristul Calin Stoia, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Omul de afaceri Calin Stoia a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. In schimbul unor sume de bani, Stoia a promis unor persoane ca va interveni pe langa mai multi functionari publici. Stoia mai este cercetat si in dosarul in care este acuzat primarul Clujului Sorin Apostu.

UPDATE 18.35: Avocatul lui Calin Stoia: Emil Boc este acel "number one" de la Guvern din dosar

In rechizitoriul intocmit, procurorii stabilit ca, in 28 august 2011, Calin Stoia a lasat sa se creada fata de un denuntator ca are influenta, prin intermediul unor persoane, asupra unor functionari publici cu atributii de decizie in cadrul Guvernului pe care ii poate determina sa aprobe alocarea prin hotarare de Guvern a unei sume de bani pentru Primaria comunei Ionesti, judetul Valcea. Suma ar fi fost provenita din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2011.


Demersul denuntatorului s-a realizat in numele reprezentantilor unei societati comerciale care erau interesate in decontarea unor lucrari de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate in perioada 2008 - 2009, potrivit comunicatului DNA.

Calin Stoia i-a comunicat denuntatorului ca va interveni doar daca persoanele care urmau sa faca demersuri pe langa functionarii publici in cauza vor primi 100.000 de euro, adica 10% din valoarea totala a sumei solicitate.

Cu toate acestea, Primaria comunei Ionesti nu a primit in anii 2010 si 2011 sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

In 11 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile fata de Calin Stoia in cauza penala in care se fac cercetari si fata de Sorin Apostu. In acest dosar, Apostu a fost arestat pentru luare de mita, iar Stoia pentru dare de mita.

Ulterior, mandatele de arestare le-au fost prelungite cu 30 de zile de Curtea de Apel Cluj.

Foto: oradecluj.oradestiri.ro


Badea, despre articolul "Cum a devenit erotica Romania cea eroica": E o capodopera... 22 de ani de la ziua in care Revolutia s-a extins in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x