Antena Căutare

UPDATE! Furtul de focoase: Cele patru lazi, gasite la Chitila!

Informatii noi in cazul furtului de focoase pentru rachete. Trenul incarcat cu armament s-ar fi oprit in mod nejustificat , timp de 15 minute, in localitatea Stanesti. Dupa ce trenul a fost oprit, mecanicii ar fi vandut ilegal cateva zeci de litri de combustibil.

UPDATE 22.25: Toate lazile cu focoase au fost gasite pe un teren viran din apropierea caii ferate din Chitila, de Jandarmerie si DGIPI. Din primele date ale anchetei reiese ca lazile ar fi fost abandonate in acel loc.

UPDATE 21.55: Mecanicul de locomotiva a fost dat afara, potrivit unui comunicat al CFR

UPDATE 21.30: Trei dintre cele patru lazi cu focoase pentru rachete, furate sambata dintr-un tren de marfa, au fost gasite la Chitila, in apropiere de Bucuresti.

In acest timp, jandarmii care ar fi trebuit sa aiba grija de incarcatura nu s-au dat jos din tren. Se pare ca, in timpul jafului, jandarmii s-ar fi uitat la televizor.


Patru lazi cu focoase au fost furate dintr-un tren incarcat cu armament. Trenul, care venea de la Brasov, se indrepta spre Bulgaria. Disparitia armamentului a fost descoperita de jandarmi si de angajatii CFR, la granita cu Bulgaria.

Conform Jurnalul, furtul armelor, care proveneau de la o fabrica din judetul Brasov, a fost constatat la Giurgiu, cand s-a descoperit ca sigiliul vagonului in care se aflau armele a fost rupt.

Paza transportului era asigurata de zece jandarmi, iar din primele informatii se pare ca furtul s-a produs in apropiere de Giurgiu, langa localitatea Stanesti.

Potrivit Jandarmeriei, componentele focoasei pot fi periculoase doar daca sunt ansamblate cu alte componente. Transportul de echipament militar din care au fost furate zeci de focoase militare trebuia sa ajunga la o firma privata din Bulgaria, sustin oficiali ai Ministerului bulgar al Apararii.

sursa: Antena3

Foto: presaonline.com

In Bucuresti sunt asigurate mai multe case decat in Constanta... 75 de documente nucleare cu informatii clasificate, disparute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x