Antena Căutare

UPDATE! Proteste disperate la Cotroceni: Un barbat si-a dat foc, altul ameninta ca se sinucide

O ambulanta, cateva echipaje de politie si o autospeciala a pompierilor se afla la aceasta ora la Cotroceni, unde un barbat ameninta ca se va sinucide. Omul s-a urcat pe un stalp, chiar in apropiere de Palatul Cotroceni. Intre timp, se pare ca o alta persoana s-a autoincendiat in aceeasi zona.

UPDATE! 22:00: Barbatul care si-a dat foc miercuri, in fata Palatului Parlamentului, a fost operat, interventia terminandu-se in jurul orei 22. Acum, starea barbatului este buna.

"Pacientul se simte bine, operatia a decurs fara prea mari probleme, s-a scos pana la urma toata zona de arsura de la nivelul gambei si a fost inlocuita cu piele proprie", a declarat, la Antena 3, medicul Adrian Stanculea, de la Spitalul de Arsi din Capitala.

"Speram sa nu apara in timp alte complicatii. E greu de spus daca va mai fi sau nu nevoie de o alta inteventie chirurgicala, dar e posibil sa mai fie nevoie", a precizat medicul Stanculea.

Dupa operatie, barbatul s-a trezit si a putut vorbi.

UPDATE 21.00:
Barbatul care si-a dat foc miercuri, in fata Palatului Parlamentului, urmeaza sa fie supus unei interventii chirugicale. Omul are arsuri pe 20% din suprafata corpului, mai severe fiind in zona gambei stangi, spun medicii.

Interventia chirurgicala nu va dura mai mult de 45 de minute, insa barbatul va ramane sub observatie medicala circa doua saptamani. In urma cu cateva ore, el a fost transferat la Spitalul de Arsi din Capitala.

In plus, medicii sunt de parere ca barbatul ar mai avea nevoie de o grefa de piele la piciorul stang.

Doctorii spun ca omul nu a dorit sa le explice motivul pentru care a recurs la acest gest disperat, insa barbatul va fi consultat ulterior de un psihiatru.

Starea barbatului este stabila, omul este constient si va fi supus mai multor analize.


UPDATE 18.10:
Dupa 6 ore de stat pe stalp, pompierii salvatori au reusit sa-l dea jos pe protestatar.

UPDATE 17.15: Martorii au povestit ca omul a venit in liniste, a turnat benzina pe el, chiar in fata portii pe care intra si presedintele Traian Basescu, dupa care si-a dat foc si a inceput sa strige de durere. Unul dintre jandarmii de la Palatul Cotroceni a sarit si a incercat sa stinga flacarile.

Intre timp, s-a confirmat informatia potrivit careia barbatul ars este un fost militar disponibilizat.

UPDATE 16.30:
Un barbat si-a dat foc in fata Palatului Cotroceni cu putin timp in urma. Barbatul a suferit arsuri pe maini si a fost preluat de un echipaj SMURD. Din primele informatii, se pare ca barbatul care s-a autoincendiat, in varsta de circa 60 de ani, a fost stabilizat de medici.

UPDATE 15.30:
Barbatul urcat pe stalp langa Palatul Cotroceni este inregistrat in evidentele medicale cu schizofrenie.

Barbatul, care acuza justitia pentru gestul sau, s-a legat cu trei cabluri electrice tricolore de stalp si de gat si striga "Sa vina presedintele Basescu si Comisia Europeana!"

Mai mult, potrivit politiei, el pare sa-si ia amenintarea de a se sinucide in serios. El a luat pana acum mai multe pastile Xanax , pe care le-a ingurgitat folosind bere.


"Dreptul la moarte, dreptul la genocid, cer sa ne fie respectate drepturile", striga barbatul din varful stalpului, ridicandu-se din cand in cand in picioare pe lampa aflata in varful stalpului.

Conditia pusa de individul respectiv este ca la fata locului sa vina "pentru negocieri" ministrul justitiei, presedintele Romaniei si Comisia Europeana.

Momentele de agitatie verbala sunt intercalate de momente de acalmie, provocate cel mai probabil de pastilele inghitite.

Potrivit primelor informatii, barbatul are 28 de ani, se numeste Stancu Neculai si era cazat intr-un centru de plasament. Pentru ca i se pusese in vedere sa plece , tanarul a recurs la acest gest extrem pentru a protesta.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Seful Politiei Timis, mai presus de lege: A trecut pe rosu!... Fumatul, interzis in spatiile publice inchise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x