Antena Căutare

UPDATE! Sorin Ovidiu Vintu a fost pus in libertate. Judecatorii au respins cererea de arestare preventiva

Sorin Ovidiu Vintu a fost pus in libertate. Judecatorii au respins cererea procurorilor de arestare preventiva. Omul de afaceri fusese retinut dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, l-a reclamat pentru santaj si amenintare cu moartea.

Update 23.45: Judecatoria Sectorului 5 a decis cercetarea in libertate a lui Sorin Ovidiu Vintu. Hotararea instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. "Din punctul nostru de vedere e solutia justa. Au fost interceptari telefonice, intre domnul Ghita si Vintul, probe in aparare pentru noi. Nimeni n-are nicio vina in asa-zisul flagrant", a declarat avocatul lui SOV, dupa pronuntarea deciziei.


UPDATE 22.25:
Sorin Ovidiu Vintu a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca i-a transmis procurorului de caz, Marius Iacob, ca detine probe "indubitabile" care demonstreaza falsitatea tuturor acuzatiilor, insa nu s-a tinut cont de acest lucru si prin urmare, a fost arestat.

"Aseara i-am spus procurorului Marius Iacob ca avem probe indubitabile care demonstreaza falsitatea tuturor acuzatiilor. Domnia sa a refuzat orice proba si a dispus arestarea mea. Astazi (joi-n.r.) am prezentat aceste probe la judecatorie. Asteptam sentinta", a spus SOV, conform Hotnews.

Vintu a parasit sala de judecata si a declarat ca va astepta sentinta.

UPDATE 21.20: Ordonanta de retinere a patronului Realitatea Sorin Ovidiu Vintu a expirat, insa omul de afaceri a decis sa ramana in sala de judecata pana la finalul procesului pentru mandatul de arestare, relateaza Mediafax.

Conform procedurii, odata cu expirarea mandatului de retinere emis de procurori pe numele sau miercuri seara, pentru 24 de ore, Sorin Ovidiu Vintu poate parasi boxa arestatilor, in care a fost tinut pana la implinirea termenului, iar propunerea de arestare a sa pentru 29 de zile se judeca in continuare cu el in stare de libertate.


UPDATE 17.00:
Sorin Ovidiu Vintu a ajuns in fata magistratilor. Procurorii solicita mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele omului de afaceri pentru savarsirea infractiunii de santaj.


Sorin Ovidiu Vintu a fost scos in scaunul cu rotile din sediul Parchetului General. Omul de afaceri a fost dus la Cercetari Penale. Impreuna cu Vintu a fost retinut si Ion Ilie Cezar, reprezentantul sau in consiliul de administratiei al Realitatea Media.

Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul trustului, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu de amenintare si santaj.

Potrivit procurorilor, Vintu i-ar fi cerut 150.000 euro lui Sebastian Ghita, actualul manager al postului Realitatea TV. In schimbul banilor, omul de afaceri trebuia sa renunte la denuntarea unui contract de consultanta si management.

Ca sa-si poata numi oameni in functii editoriale, Vintu trebuia sa modifice contractul de management. Pentru ca Sebastian Ghita a refuzat propunerea, Vintu l-a amenintat cu moartea, spun procurorii.

Vintu catre pe Ghita: "Ca tine am ingropat un gabor de dupa coltul unui bloc"

Inregistrarea audio in care Sorin Ovidiu Vintu ar parea ca il ameninta pe Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a fost prezentata aseara. Sorin Ovidiu Vintu ii spune lui Sebastian Ghita "Ca tine am ingropat un gabor de dupa coltul unui bloc". In inregistare, Vintu ii mai spune managerului RTV: "Prietenul tau Magureanu iti poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc racketii ... Si am impuscat sute, nu zeci. Si cand spun impuscati, ma refer la propriu".



Antena3


VIDEO! Alerta de radioactivitate in portul Constanta... Emil Boc: Toti turistii vor putea folosi, din luna iulie, centura ocolitoare Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x