Antena Căutare

Urmează un val de scumpiri în 2021. Cu cât vor crește prețurile și care sunt alimentele pe care vom da mai mulți bani

2021 vine cu scumpiri! Cauza este seceta de anul trecut care a înjumătăţit producţia de cereale. Ca într-un joc de domino, o producție mai mica, înseamnă preturi mai mari la alimentele de baza.

Urmează un val de scumpiri. Cu cât vor creste preturile și care sunt alimentele pe care vom da mai multi bani

shutterstock

Se văd deja primele scumpiri la raft. Oamenii încep să se uite atent la fiecare aliment esential pe care-l cumpără, ba chiar îşi schimbă radical bugetul alocat cosului de cumpărături. 2020 a fost un an sumbru pentru agricultura românească, potrivit Observator.

Experţii spun că inclusiv pâinea şi carnea se vor scumpi

Deja la raft am resimţit scumpiri. Potrivit datelor de la statistică, prtodusele de morarit s-au scumpit în noiembrie anul trecut cu 6%, prin comparaţşie cu finalul lui 2019. Iar făina cu mai bine de 7 procente. Pâinea s-a scumpit pe final de an cu 5%, prin comparatie cu decembrie 2019. Si pretul cărnii s-a majorat cu mai bine de 4 la suta in aceasta perioada.

Citește și: De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună?

Prețurile la alimentele de bază se vor scumpi cu 15%

De vină pentru scumpirile care vor veni peste noi în anul 2021 este seceta care a înjumătățit producția de cereale, dar pe de altă parte, un factor îl reprezintă și importul, iar în prima jumătate a anului luăm din străinătate legume și fructe pentru care, este clar, vom plăti mai mult.

Citește și: Regulile și programul slujbelor de Bobotează 2021. Cum vor putea primi credincioșii Aghiasma Mare

Producţia de cereale a scăzut cu 50 % anul trecut, prin comparaţie cu 2019. În total, ţara noastră a recoltat 17 milioane de tone de cereale. Nu doar fermierii au de suferit din această cauză. Electele se vor resimţi în buzunarele tuturor. Producţia puţină a dus la scumpirea cerealelor şi, ca într-un joc de domino, efectele vor fi în lanţ.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie. Cui spunem ”La mulți ani” în această zi... Rezultate trageri Loto 7 ianuarie 2021. Numerele extrase la 6/49, Joker și 5/40 de Sfântul Ioan...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x