Antena Căutare

Vaccinul românesc anticovid va fi un spray intranazal! Acesta va putea apărea pe piață anul viitor

Primul vaccin românesc împotriva coronavirusului ar putea apărea pe piață anul viitor. Cercetările pentu dezvoltarea acestuia au intrat în linie dreaptă în urma unui proiect comun între Institutele Oncogene de la Timișoara și Cantacuzino din București.

Vaccinul românesc anticovid va fi un spray intranazal! Acesta va putea apărea pe piață anul viitor Galerie
Vaccinul românesc anticovid va fi un spray intranazal! Acesta va putea apărea pe piață anul viitor

Cercetările se fac în prezent la Institutul Oncogen din Timișoara, iar partea de testare a vaccinului pe animale se va realiza la Institutul Cantacuzino din București. Directorul oncogen, Virgil Păunescu, spune că dacă lucruile merg bine, anul viitor, serul impotriva COVID-19 va fi pe piață.

"Vaccinul este gata și acum, dar vaccinul ca atare trebuie să treacă prin trei faze. Faza întâi de vaccinare pe un număr de câteva zeci de persoane sănătoase, între 18 și 48 de ani, pentru a se vedea nivelul de toxicitate. Dacă aceștia nu pățesc nimic primești avizul pentru studiu de fază doi", spune Virgil Păunescu.

Dacă totul merge bine, vaccinul românesc nu va fi unul injectabil, ci va avea formăde spray intranazal și va putea fi folosit chiar de anul viitor.

Informație de maximă importanță! Când vor redeveni obligatorii cardurile de sănătate și ce se schimbă... Situație alarmantă! Sunt aproape 1200 de cazuri noi de infectări cu Covid în ultimele trei zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x