Antena Căutare

Situație alarmantă! Sunt aproape 1200 de cazuri noi de infectări cu Covid în ultimele trei zile

Aproape 1200 de cazuri noi în ultimele trei zile. O cifră nemaiîntâlnită de la începutul pandemiei. In cele fixa patru luni scurse de la primul caz confirmat in Romania, niciodată nu au mai fost atâtea infectări într-un interval de 72 de ore.

Spitale din mai multe zone din ţară au ajuns să nu mai aibă locuri pentru pacienţi. La Ploiesti a fost pusă astăzi în funcţiune una dintre cele patru unităţi mobile de ATI, o parte fiind achiziţionate prin generozitatea donatorilor Teledonului "Români Împreună".

Imaginaţi-vă că, în urmă cu două luni, aleile Centrului Vechi din Capitală erau pustii, pentru că lumea asculta regulile impuse de autorităţi. Acum oamenii se plimbă fără nicio grijă şi nimeni nu pare să asculte nicio recomandare, deşi avem aproximativ acelaşi număr zilnic de cazuri noi ca în starea de urgenţă.

Mulţi nu-şi asumă însă îmbolnăvirea altora. Dar nici nu o conştientizează.

Autorităţile se tem că spitalele din ţară nu vor face faţă numărului mare de infectări.

Raed Arafat avertizează că este posibilă carantinarea oraşelor în care focarele nu pot fi controlate.

Salvatorii caută un copil dispărut în mare. Prietenul lui se zbate între viaţă şi moarte la spital

La Ploieşti au fost 67 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Spitalul a rămas fără paturi libere, aşa că acolo a fost trimisă prima unitate mobilă de terapie intensivă din cele patru care au intrat în dotarea SMURD. Vorbim de un proiect la care Fundația Mereu Aproape a participat cu două astfel de unităţi prin generozitatea donatorilor Teledonului "Români Împreună".

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să găsească spaţii în care să fie izolaţi pacienţii asimptomatici externaţi din spitale, după primul test negativ. Ei vor putea ieşi din izolare după 14 zile şi un al doilea test negativ.

CREŞTERE EXPLOZIVĂ A CAZURILOR ÎN ROMÂNIA ŞI EUROPA

Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore - unul dintre cele mai ridicate niveluri ale numărului zilnic de îmbolnăviri - astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

CEL MAI MARE NR DE ÎMBOLNĂVIRI DIN ULTIMELE 2 LUNI

Este cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 din data de 22 aprilie, când au fost raportate 468 de cazuri.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a comentat noul bilanț al infecțiilor de coronavirus din ultimele 24 de ore.

"Ar trebui sa analizam ce s-a intamplat in ultimele doua saptamani. Am avut o variatie intre 3-5% din probe pozitive. Azi am avut 4% dintr-un numar ceva mai mare de teste, peste 12.000. Daca este un accident o sa vedem zilele urmatoare. Cred ca ne aflam in continuare pe un trend usor ascendent, problema e de durata si sa vedem unde se va opri. Eu nu eram optimist ca odata cu relaxarea numarul de cazuri va scadea. Cred ca o contributie foarte importanta la numarul de cazuri o constituie relaxarea comportamentului fiecaruia dintre noi. Daca vedem ca numarul de cazuri este in crestere si ar trebui macar in al 12-lea sa ne revenim si sa ii indeamnam si pe altii sa respete regulile in spatii inchsie, sa evitam aglomeratia. Cred ca e momentul sa intelegem ca nu ar trebui sa ne impuna nimeni nimic si sa facem totul din proprie initiativa".

OMS: Europa a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de la relaxarea restricţiilor introduse ca să ţină sub control răspândirea virusului potenţial fatal. "Săptămâna trecută, Europa a avut o creştere a bilanţului săptămânal pentru prima dată în luni de zile", a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge. El a adăugat că 30 de ţări au semnalat creşteri cumulate în ultimele două săptămâni. În 11 dintre acestea, transmiterea accelerată a dus la explozii care dacă nu sunt rezolvate o să aducă din nou la limită sistemele medicale, a avertizat oficialul.

Vaccinul românesc anticovid va fi un spray intranazal! Acesta va putea apărea pe piață anul viitor... Salvatorii caută un copil dispărut în mare. Prietenul lui se zbate între viaţă şi moarte la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x