Antena Căutare

Valentin Ghiță, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu, a murit. Bărbatul, găsit mort de vecini pe scara blocului

Valentin Ghiță, fost fotbalist și antrenor, omul care l-a descoperit pe Gică Popescu, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. Fostul internațional a fost găsit, sâmbătă, pe scara blocului de către vecini.

Valentin Ghiță, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu, a murit. Bărbatul, găsit mort de vecini pe scara blocului Galerie
Valentin Ghiță, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu, a murit. Bărbatul, găsit mort de vecini pe scara blocului

Potrivit primelor informații, Valentin Ghiță, fostul fotbalist și antrenor la Dunărea Calafat, a murit în urma unui atac cerebral.

Valentin Ghiță, cunoscut și sub numele de Ivan, a fost omul care l-a descoperit pe Gică Popescu, care și-a făcut debutul la Dunărea Calafat.

Gică Popescu, interviu de suflet despre familie: "Gică Hagi nu a vrut să-mi dea numărul de telefon al cumnatei lui, viitoarea mea soție!"

Ghiță Valentin s-a născut pe 28 august 1949 în Cioroiași, Dolj, și apoi s-a stabilit la Calafat, unde a evoluat ca portar la echipa locală Dunărea. A devenit antrenor și a descoperit nume mari ale fotbalului românesc, între care și Gică Popescu. Ba mai mult, în cartea „Gică Popescu, viaţa mea“, apare şi numele lui Valentin Ghiţă.

Valentin Ghiță, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu, a murit. Bărbatul, găsit mort de vecini pe scara blocului

„Iarna lui ’83 a fost lungă şi grea. Cu zăpezi mari, astfel încât, o vreme, puterea comunistă a decis să se amâne începerea trimestrelor şcolare. Foarte des, curentul se întrerupea. În acea seară, Valentin Ghiţă pusese la fiert o jumătate de litru de vin şi se pregătea să întocmească planul de pregătire al echipei Dunărea Calafat. Afară era un ger cumplit.

Pe la încheieturile ferestrelor se auzea cum şuieră crivăţul… La un moment dat, a ţârâit soneria de la intrare. ‘Cine-i?’. ‘Eu, domn’ profesor, Gică…’. ‘Ce e, Gică?’. ‘Păi, nu mai facem antrenament?’. Antrenorul parcă ezita…’Mi-a fost imposibil să-l amân. Eu stăteam lângă stadion, iar el venise de mai departe, înfofolit până în gât, ca să facă antrenament’.

Durerea a îngenunchiat-o la propriu! Filmări în exclusivitate cu soţia lui Gică Popescu, în timp ce se afla la biserică!

Antrenamentul a durat mai puţin ca de obicei. Dar pentru că a alergat prin zăpada mare până la brâu şi prin gerul care-i biciuia obrajii, Gică a plecat acasă satisfăcut. Valentin Ghiţă l-a condus până mai departe, apoi s-a întors acasă. ‘M-a impresionat extraordinar gestul acela de a veni să facem antrenament pe o vreme aşa cumplită. Pe drumul spre casă mi-am spus în sinea mea că Gică va ajunge într-o zi mare fotbalist!'”, se arată în cartea „Gică Popescu. Viaţa mea”.

Sursa foto: GSP

Femeia internată de urgenţă după ce a călătorit șapte zile în Thailanda nu are coronavirus... Rezultatele Loto 6/49 de duminică, 16 februarie. Iată care sunt numerele extrase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x