Antena Căutare

Vama Ploiesti: caracatita cumetriilor PDL-UNPR

Potrivit fostei sefe a vamii Ploiesti, fost membru PDL, "Blejnar este Regina".

Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, ridicat astazi de procurorii DNA pentru luare de mita, a fost numit anul trecut in functie dupa ce fosta sefa a punctului vamal, Diana Severin, a fost demisa de doua ori, in toiul unui scandal de proportii in sanul PDL.

Diana Severin era membru PDL, dar pentru ca a intrat in conflict cu cei care au numit-o in functie, a fost data afara si a parasit apoi partidul, dupa ce l-a acuzat pe Sorin Blejnar ca este "regina" spagilor din vami.

Succesorul la sefia vamii, Cornel Costea, este finul procurorului Gheorghe Muscalu, cel care a fost anchetat in dosarul SRI-Prahova, si, potrivit presei locale, a fost pus in functie dupa referintele bune date inclusiv de Elena Udrea.

Surse din PDL Prahova sustin ca tanarul Costea, care s-ar fi laudat ca este membru al PDL, a fost sprijinit pentru numrea in functie de catre deputatul PDL George Ionescu, si de senatorul UNPR Sorin Chivu, ambii implicatI active in afacerile punctului vamal.

Senatorul Chivu s-a spalat insa rapid pe maini, emitand rapid un comunicat de presa in care sutine ca nu are nicio legatura cu vamesul arestat.

"Domnul Dragos Costea, seful Vamii Ploiesti, nu are sustinerea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei - Prahova si nici a domnului senator Sorin Serioja Chivu, in calitatea sa de vicepresedinte al UNPR. Consideram regretabila prezentarea unor asemenea informatii nefondate si neverificate. Nu mai putin regretabila este legatura intre cele doua persoane ce se doreste a se stabili de catre unii jurnalisti din presa locala si nationala, precum si de catre reprezentanti ai opozitiei", se arata in comunicatul senatorului UNPR Chivu.

Ziarul Prahova a scris ca impotriva lui Costea s-au facut plangeri inclusive la Palatul Cotroceni, dupa ce patronul strain al unei firme de export de utilaje si echipament pentru extragerea petrolului s-a trezit ca seful vamii refuza sa-I treaca un transport prin punctual vamal sub motiv ca "vamesii au salarii prea mici".

Tot articolul, in Jurnalul National

Oana Pellea, despagubita in instanta pentru suferintele mamei ei... 6 zone din Romania, in top 20 regiuni sarace din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x