Antena Căutare

„Ce este mai greu urmează să vină”. Vârful epidemiei de coronavirus, în România, încă nu a fost atins. Fundația Mereu Aproape, gest extraordinar pentru spitale

Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, a dezvăluit realitatea îngrijorătoare din spitale. Ce se va întâmpla cu pacienții, în momentul în care epidemia de coronavirus va atinge apogeul?

„Suntem într-o fază de început, încă, a acestui război. Ce este mai greu urmează să vină, fără îndoială. Numărul va crește și este de asteptat să avem o „cocoașă” a evoluției acestei epidemii destul de importantă.

Înălțimea maxim a acestei „cocoașe” depinde de noi toți, mai ales de oameni, de întreaga comunitate. Aceasta va determina gravitatea crizei.

Dacă numărul de cazuri va crește brusc, după cum s-a văzut, nici cel mai bine pus la punct sistem sanitar din Europa, cel din Lombardia, nu a făcut față.

Ceea ce ne putem propune este să aplatizăm vârful „cocoașei”, fiind astfel posibil ca situația să fie controlată de un sistem sanitar care, știm bine, nu este deloc unul dintre cele mai bune, ba din potrivă, este sistemul sanitar cu cea mai proastă finanțare din Europa”, a spus medicul Dorel Săndesc, la Observator.

Realitatea este îngrijorătoare. Dacă numprul de persoane depistate cu coronavirus va exploda, „spitalele nu au suficiente paturi de Terapie Intensivă”, a spus Sandra Stoicescu.

„Avem, funcționale, 2.653 de paturi de Terapie Intensivă. De asemenea, putem să spunem că, dintre acestea, puin peste jumătate au echipamentele necesare. Este evident că, dacă s-a declașat această stare de urgență, o prioritate absoluă a statului român trebuie să fie asigurarea finanțării pentru dotarea completă a acestor paturi, cel puțin”, a precizat medicul.

Specialistul a lansat un apel către toți cei care au posiblitatea de a da o mână de ajutor. Un pat special pentru Terapie Intensivă înseamnă vieți salvate: „Cred că o epidemie de solidaritate poate să învingă epidemia de coronavirus”, a spus Dorel Săndesc.

„Vreau să anunț, în acest moment, că Fundația Mereu Aproape, prin donatorii din această săptămână, cumpără primele două paturi de Terapie Intensivă”, a anunțat Sandra Stoicescu.

Coronavirus în România: Locurile de joacă din Craiova igienizate, dezinfectate și închise - Video... Starea de urgență reorganizează sistemul medical. Ce se va întâmpla în spitale, începând de miercuri. Anunțul a fost făc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x