Antena Căutare

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Muncesc trei săptămâni și stau la coadă o zi pentru a cumpăra o cutie de smântână

Venezuela se confrunta cu o saracie aspra si cu o situatie disperata, in care subnutritia creste dramatic, iar oamenii nu isi pot cumpara alimentele de baza ale subzistentei.

Pentru cei care sunt nostalgici ai comunismului, este suficient să facem un tur virtual al Venezuelei, pentru a realiza evoluția statului, în ciuda celor prezente astăzi. Venezuela, aflată sub regim comunist, conform vorbei românești ,,înoată împotriva curentului''. Săraca țară bogată este scufundată într-o criză umanitară gravă, alături de creșteri ale foametei, potrivit unui raport anual al Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite ( FAO). Numărul spersoanelor subnutrite din Venezuela a atins 3,7 milioane (aproximativ 12% din populație). Sunt aproape cu un milion de oameni mai mulți față de acum 10 ani. Această deteriorare influențează subnutriția datelor din întreaga Americă Latină, în ciuda îmbunătățirilor din restul țărilor continentului.

Vestea proastă a Venezuelei nu se oprește aici. În țara sud-americană, nu se mărește doar foametea, ci și indicatorii legați de malnutriție. Securitatea alimentară de studiu și de nutriție din lume arată, de asemenea, o creștere paradoxală a obezității în rândul adulților Venezuela, care merge de la 23% în perioada 2004-2006 la 25% în ultimii doi ani și o creștere a anemiei în rândul femeilor de vârstă reproductivă, care este deja de 24%, cu un procent mai mult decât în ​​perioada anterioară.

Lipsa severă a alimentelor și a medicamentelor disponibile în Venezuela a fost însoțită de o hiperinflație agravantă de ani de zile, lăsând produsele de bază precum o cutie de ton departe de marea majoritate a cetățenilor. Această criză alimentară, împreună cu deteriorarea situației politice, a provocat un zbor masiv de cetățeni în țările vecine.

Înrăutățirea problemelor de subnutriție din Venezuela contrastează cu scăderea generalizată a foametei în restul Americii Latine. Chiar și Bolivia și Nicaragua, cele două țări cu cea mai mare prevalență a acestei boli, au înregistrat îmbunătățiri notabile, respectiv cu zece și opt procente în deceniul precedent.

Condițiile de trai s-au înrăutățit atât de mult în Venezuela încât trei din patru oameni din această țară au slăbit circa opt kilograme, în medie, în 2016. Și asta din cauza unei alimentații necorespunzătoare și a crizei economice.

Oamenii au fost nevoiți să înlocuiască carnea cu legume, iar multe magazine sunt goale. Oamenii de rțnd nu au acces la produse.

Peste un milion de copii nu mai merg la școală din cauza foamei și a lipsurilor de apă și energie electrică.

Oamenii mărturisesc cu lacrimi în ochi, că nu mai pot pregăti nimic în casă, pentru că nu mai au alimente de bază precum ouă, făină, lapte. De exemplu, pentru o cutie de smântână ar trebui să lucrezi cel puțin trei săptămâni, ca să ți-o poți permite.

Ultimă oră! Mulți români vor rămâne FĂRĂ locuri de muncă! Contractele lor vor fi încheiate... Este JALE mare! Pericolul MAJOR ascuns la metroul din București. Călătorii habar nu au de el!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x