Antena Căutare

Este JALE mare! Pericolul MAJOR ascuns la metroul din București. Călătorii habar nu au de el!

Aerul pe care îl respiră călătorii din metroul bucureștean este de zece ori mai nociv decât cel din cea mai aglomerată intersecție din Capitală. În afară de poluarea aerului, în orele de vârf și concentraţia de dioxid de carbon este periculos de ridicată.

Aerul pe care îl respiră călătorii din metroul bucureștean este de zece ori mai nociv decât cel din cea mai aglomerată intersecție din Capitală. În afară de poluarea aerului, în orele de vârf și concentraţia de dioxid de carbon este periculos de ridicată. În timp, inhalarea de particule nocive poate duce chiar la apariția cancerului.

În plus, potrivit Libertatea, care a testat calitatea aerului din metroul bucureştean, pe Magistrala 4, care face legătura între Gara de Nord şi Străuleşti, din cauza trenurilor vechi folosite, nivelul de zgomot măsurat se apropie de cel de la un concert rock.

Concentraţia de pulberi în suspensie din metroul bucureștean - adică praf mai subţire decât un fir de păr, este uriaşă.

Reporterul Libertatea a fost în mai multe zone în care a testat calitatea aerului cu ajutorul unor aparate folosite de specialişti. Cea mai gravă situaţie este pe Magistrala 2, între Berceni şi Pipera. În staţia de la Piaţa Unirii 2 s-au înregistrat, puţin după ora 09.00, nu mai puţin de 680 micrograme de particule în suspensie pe metrul cub (PM10). Mai mult de jumătate dintre aceste particule sunt mai mici de 2.5 microni.

Aceste particule de praf sunt atât de subţiri încât pătrund adânc în plămâni, iar organismul le consideră bacterii şi încearcă să le omoa re. Pe termen scurt, se produce o inflamare a ţesutului pulmonar. Însă, pe termen lung, specialiştii avertizează că poate apărea cancerul.

Potrivit libertatea, aerul de la metrou ete de 10 ori mai nociv decât limita legală.

„Aceste pulberi, dacă nu există o ventilaţie corespunzătoare, se depun la nivelul căilor aeriene inferioare şi dau o reacţie de apărare a organismului, care este, de fapt, o inflamaţi în arborele bronşic. Aceste pulberi au, în timp, prin cumulare, şi un efect cancerigen. În cazul celor cu afecţiuni respiratorii, efectele apar în câteva minute, dar în cazul oamenilor sănătoşi, primele simptome e posibil să apară în câţiva ani, sau zeci de ani de expunere”, a explicat pentru Libertatea medicul pneumolog Florin Mihălţan.

În anul 2011, statul a stabilit ca limita maximă de particule în suspensie PM 10 să fie de cel mult 50 micrograme pe metru cub, iar PM 2.5 de maximum 25 micrograme/m3. În aproape toate staţiile de metrou, unde Libertatea a analizat calitatea aerului, aceste valori sunt cu mult depăşite.

Situația nu este mai puțin gravă în vagoanele de metrou. Pe Magistrala 2, s-au înregistrat valori de peste 500 μm/m3 în cazul PM10 şi peste 300 μm/m3 în cazul PM2.5, de peste 10 ori mai mari decât limitele până la care se consideră că nu este pusă în pericol sănătatea oamenilor.

Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu! Muncesc trei săptămâni și stau la coadă o zi pentru a cumpăra o cutie de smântână... Scene de film HORROR în Prahova! O femeie a crezut că va muri SFÂȘIATĂ de urs! Curajul uluitor al soțului ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x