Veste senzațională pentru anumiți elevi. Dosarele trebuie făcute până pe 15 decembrie! Ce condiții trebuie să îndeplinești

Elevii de clasa a X-a se pot înscrie, până pe 15 decembrie, la un concurs pentru obținerea unor burse de studiu în instituții de învățământ din Marea Britanie

Elevii se pot înscrie, până pe 15 decembrie, la un concurs pentru obținerea unor burse de studiu în instituții de învățământ din Marea Britanie.

"Asociația 'Ține de Noi', împreună cu Headmasters' and Headmistress' Conference (Conferința Directorilor și Directoarelor de Licee din Marea Britanie), anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unor burse de prestigiu pentru elevii de clasa a X-a care își doresc să petreacă următorii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI-a, respectiv a XII-a, în Marea Britanie", se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Potrivit sursei citate, elevii au posibilitatea de a studia într-o școală britanică de cea mai înaltă calitate, cum ar fi Epsom College, Dullwich College, Bedford Modern School, Hampton School.

De asemenea, ei își pot dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză, își pot face noi prieteni din diferite culturi și pot experimenta și aprecia cultura și tradițiile din Marea Britanie.

În anii trecuți peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți precum Oxford, Cambridge, London School of Economics.

"Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile (taxele școlare, cazarea și cheltuielile de masă, însemnând în medie între 35.000 și 42.000 lire sterline), însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% — 70% din costuri, acestea fiind calculate în funcție de venitul brut al familiei", se explică în comunicat.

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete: elevii să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie, venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire, vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani și șase luni.

Potrivit comunicatului, elevii pentru care venitul părinților depășește suma de 30.000 de lire în acest an pot aplica pentru o bursă parțială, urmând aceeași procedură de înscriere.

Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: [email protected], urmând ca într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior.

Ultimele știri