Antena Căutare

Veste uriașă pentru părinți! Din 2019, companiile vor fi obligate să plătească pentru creșa copiilor angajaților

De anul viitor, angajatorii vor putea să vă achite creşa copilului, dar şi biletele la teatru şi concerte! Asta pentru că, din 2019, patronii şi instituţiile publice vor putea acorda mai multe tipuri de tichete angajaţilor lor.  Ce alte schimbări ar putea apărea?

De anul viitor, angajatorii vor putea să vă achite creşa copilului, dar şi biletele la teatru şi concerte! Asta pentru că, din 2019, patronii şi instituţiile publice vor putea acorda mai multe tipuri de tichete angajaţilor lor. Ce alte schimbări ar putea apărea?

Legea care reglementeaza cum vor fi acordate tot felul de tichete din 2019 fost publicata in Monitorul Oficial.

Acestea putea fi date si pe hartie si în format electronic.

Tipuri de tichete acordate angajaților din 2019:

1. Tichete de creșă

Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor de creşă nu poate depăşi suma de 450 de lei pentru o lună, pentru fiecare copil aflat la creşă.

Valoarea nominală a unui tichet de creşă este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 100 lei.

2. Tichete culturale

Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi:

- abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor;

- cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/ eveniment, pentru cele acordate ocazional.

Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

3. Vouchere de vacanță

Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanţă este de 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată

Voucherele de vacanţă sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă a angajaților.

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie şi/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic

Update. O nouă tragedie aviatică! Un AVION MILITAR s-a prăbuşit în judeţul Bacău. Primele informaţii: Cei aflaţi la bord... Vești senzaționale pentru tineri! Legea INTERNSHIPULUI, PROMULGATĂ! Câți bani vor primi cei care vor lucra ca interni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x