Aglomeraţia din oraşele mari este sufocantă, mai ales dacă te grăbeşti să ajungi undeva. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai mulţi şoferi aleg varianta mai uşoară, dar periculoasă: linia de tramvai
Deşi foarte mulţi dintre şoferii din România cred că circulaţia pe linia de tramvai este ilegală, acest lucru este total greşit, după cum a explicat, pentru Ziare.com, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere de Poliţie, Ovidiu Munteanu.
Potrivit Codului Rutier, şoferii au voie să meargă pe calea de rulare a tramvaiului dacă bulevardul are maximum două benzi de circulaţie pe sens. Aşadar, pe arterele cu una sau două benzi pe sens, şoferii au voie să circule pe linia de tramvai, câtă vreme nu perturba mersul mijloacelor de transport în comun şi nu circula pe după refugii.
Dar ce se întâmplă în cazul în care avem un bulevard cu trei benzi de circulaţie, însă prima bandă este ocupată de maşini parcate? În acest caz, teoretic există trei benzi de circulaţie, însă practic sunt doar două. În această situaţie, şoferii nu au voie să pătrundă pe şinele de tramvai, pentru că se consideră că autoturismele respective sunt parcate neregulamentar. Mai mult, Octavian Munteanu susţine că toţi şoferii acelor maşini sunt sancţionaţi.
"Se consideră oprire/staţionare neregulematara şi atunci posesorul autoturismului va primi o sancţiune contravenţională. Se fotografiază, se filmează maşina, unele primesc fluturaşi în geam, altele - prin filmare sau fotografiere - primesc la domiciliu, după identificare, sancţiunea contravenţională, procesul verbal în plic, nu trebuie să fie neapărat oprit de către agentul de poliţie rutieră sau agent de poliţie locală", a explicat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, conform Ziare.com.
Cod Galben de ploi însemnate cantitativ în 35 de județe, inclusiv în București. Care vor fi zonele afectate!... Dezamăgire cruntă! Statul nu dă noi bani pe meșterii tradiționali. "Mă doare sufletul"...