Antena Căutare

Viceperesedintele CJ Ilfov, Gheorghe Roman, a fost eliberat

Viceperesedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, a fost eliberat, joi, de Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si va fi cercetat in libertate pentru act de coruptie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, joi, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a acestuia, respinsa initial de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax.

In cursul serii de joi Gheorghe Roman a parasit arestul Politiei Capitalei, locul unde fusese detinut. Decizia ICCJ este definitiva.

Edilii localitatilor ilfovene Snagov si Jilava, Apostol Musat, respectiv Adrian Mladin sunt suspectati ca au pus la cale un plan urbanistic prin care mai mult de 50 de hectare din lacul Snagov, domeniu public al statului, au fost trecute drept proprietate privata. Pe acele terenuri urmau sa fie ridicate vile care sa bage sute de milioane de euro in buzunarele proaspetilor proprietari.

Cei doi edili ar fi luat mita pentru emiterea unor acte privind situatia juridica a unor terenuri. In acelasi dosar, procurorii anticoruptie i-au retinut atunci si pe vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, si pe notarii publici Eugenia Cutaru si Roxana Curpene. Totodata, in cauza mai este cercetat Ion Scaeteanu, o persoana din anturajul primarului comunei Snagov.


Primarul din Jilava a cerut mita 500,000 de euro pentru intabularea unor terenuri. Din aceasta suma, a primit 50.000 de euro. Primarul din Snagov a cerut 1.100.000 de euro pentru aceeasi operatiune.

VIDEO! Emil Boc a anuntat bilantul oficial al viscolului si ninsorilor... Masinile parcate regulamentar in Sectorul 1 vor fi ridicate temporar pentru deszpezire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x