Virusul ZIKA se apropie tot mai mult de România! Infecţia pentru care încă nu există leac se răzpândește cu viteza luminii

 

 Zika, un virus extrem de periculos pentru femeile gravide şi pentru care nu există tratament, a ajuns şi în Europa, după ce a făcut ravagii în America Latină. Opt ţări de pe continentul nostru au raportat cazuri, deocamdată izolate. Virusul se poate transmite inclusiv pe cale sexuală, avertizează medicii.

Peste ocean, e panică. În Brazilia, ţara Jocurilor Olimpice din acest an, guvernul trimite armata, în încercarea de a opri răspândirea virusului ce a îmbolnăvit mii de oameni. Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Infecţia cu Zika se manifestă exact ca o răceală banală. Nu există vaccin sau tratament specific.

Iar acum a venit rândul Europei să se teamă. Virusul a ajuns în Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Spania, Elveţia şi Finlanda.

Harta care indică locurile unde virusul este cel mai răzpândit

Ultimul e un bărbat din Danemarca. După câteva zile petrecute în spital, el a fost, însă, externat.

Cel mai grav este impactul virusului asupra copiiilor care se dezvoltă în uterul mamelor. Aşa s-a făcut legătura între febra Zika şi numărul mare de bebeluşi cu creierul subdezvolat, născuţi în Brazilia în ultimele 9 luni. 4000 acum, faţă de 150 în 2014. 49 de bebeluşi cu acest tip de microcefalie au murit.

Dar frica cea mai mare a autorităţilor nu e pentru Carnaval, ci pentru Jocurile Olimpice din vară organizate tot la Rio de Janeiro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe