Antena Căutare

Vreme extrema: Autoritatile din Vrancea cer declararea Starii de Urgenta

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a solicitat instituirea starii de alerta pentru declararea situatiei de urgenta in judetul Vrancea, in conditiile in care sute de oameni au ramas fara alimente, medicamente si curent electric din cauza drumurilor blocate de zapada si viscol.

"Deja oamenii nu mai au medicamente, nu mai pot ajunge la farmacii. Am discutat cu primul ministru interimar, dupa videoconferinta, si am primit promisiuni ca vor interveni utilajele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. Pana acum nu s-a intamplat acest lucru", a declarat Marian Oprisan.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea a explicat ca starea de alerta pentru declararea situatiei de urgenta la nivelul judetului Vrancea poate fi instituita in baza articolului 4 din Ordonanta de Urgenta 21 din 2004.

Conform acestui act normativ, "pe timpul starii de alerta se pot dispune orice masuri care sunt necesare pentru inlaturarea starii de forta majora".

De asemenea, Oprisan a cerut procurorului general al Romaniei "sa se autosesizeze si sa cerceteze, pentru infractiunile de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care se ascunde in spatele codului portocaliu si nu a intervenit de sase zile pe drumurile nationale din judet".

Foto: Intactimages

Trafic ingreunat la intrarea in Capitala, pe DN1: Vezi situatia drumurilor nationale!... Senatorul PSD Miron Mitrea a accidentat un barbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x