Antena Căutare

Zăpadă în octombrie. A început să ningă din nou în România, iar drumarii au ieşit cu utilajele la treabă

E toamnă în calendar, dar la munte e iarnă. A nins, pentru prima dată în acest sezon, şi la Bâlea Lac, unde s-a aşternut deja un strat de zăpadă. Subţire, ce-i drept, dar, ca să se asigure că şoferii vor circula în condiţii bune, drumarii au ieşit cu utilajele la treabă.

Zăpada în octombrie. E toamnă în calendar, dar la munte e iarnă. A nins, pentru prima dată în acest sezon, şi la Bâlea Lac, unde s-a aşternut deja un strat de zăpadă.

Subţire, ce-i drept, dar, ca să se asigure că şoferii vor circula în condiţii bune, drumarii au ieşit cu utilajele la treabă.

Zăpada în octombrie. Preventiv, au împrăştiat trei tone de sare. Şi în Masivul Bucegi este iarnă autentică: vânt, lapoviță și ninsoare. În Munţii Rarău, zăpada s-a aşternut încă de acum două zile.

Cea mai severă scădere de temperatură, de aproape 20 de grade, s-a înregistrat, însă, în sudul ţării. Bucureştenii au trecut în câteva ore de la 30 de grade la 10. De la ţinute de vară şi ochelari de soare, la haine groase şi umbrele.

Zăpada în octombrie. Luni şi marţi vremea se va menţine rece, în toate regiunile.

În Iaşi, unde temperatura a scăzut noaptea trecută până la 9 grade şi a plouat, ambulanţa a dus la spital o femeie, găsită pe marginea drumului în şoc hipotermic. În multe zone din ţară, temperaturile au scăzut de la valori cu 10 grade peste media normală a lunii la 8-9 grade sub normalul acestei perioade.

În Oradea, şocul termic a convins autorităţile să furnizeze căldură în apartamente mai devreme decât în alţi ani.

Tendinţa de răcire a vremii va continua încă patru zile şi este influenţată de o masă de aer polar care va atinge vârful de intensitate în noaptea de luni spre marţi. Maxima în nordul ţării nu va trece de 6 grade.

Luni şi marţi vremea se va menţine rece, în toate regiunile. În zonele de munte înalte, precipitaţiile se vor transforma uneori în lapoviţă şi ninsoare.

Tineri orășeni s-au transformat în fermieri pentru a ajuta comunitatea. Au pus bazele unei afaceri cu produse locale din... Bărbat bătut cu bestialitate, în plină stradă, în Sighetul Marmației. Scenele sângeroase, filmate și postate pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x